Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut NXT chocolade

Callebaut lanceert een volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

NXT chocolade wordt gemaakt met een plantaardig melkalternatief afkomstig van de knolcyperus en is vrij van zuivel, lactose en allergenen. Het kostte de experts van Callebaut drie jaar om de chocolade te ontwikkelen, zegt Xuan-Lai Huynh, Global Brand Leader van Callebaut in een persbericht. "De ontwikkeling van het concept werd niet alleen ondersteund door ons R&D-team, maar ook door gepassioneerde chefs en mensen uit het ambacht.”

Platform NXT

Op het digitale platform van NXT kunnen chefs en bakkers informatie en recepten vinden voor het creëren van producten met de plantaardige chocolade. Voor het platform werkte Callebaut samen met verschillende chefs en patissiers, waaronder patissier Marike van Beurden. “Deze innovatie revolutioneert het gebruik van chocolade in de veganistische keuken. NXT biedt chefs een oplossing naar de groeiende vraag voor plantaardige producten”, vertelt Van Beurden.

Huynh: “We zijn trots op deze lancering, maar hier houdt het zeker niet op. Met NXT willen we ons inzetten voor het creëren van gezonde oplossingen. Er komen in de toekomst nog veel meer spannende lanceringen aan.”

Bron: Callebaut

Dossiers
Lees ook
Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Het IJscentrum komt in maart met een dubbele special voor ijsbereiders, bakkers en banketbakkers. Met Drageren en Grab&Go Chocolade kunnen deze ondernemers hun omzet een flinke boost geven.

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Op 18 januari is de gratis webinar Paasinspiratie van Chocolate Academy bij te wonen. Tijdens de webinar geven Chocolate Ambassador Jurgen Koens en Chocolate Academy chef Christa Muyldermans inspiratie voor de Paasdagen, met een variatie van patisserie en chocoladecreaties.

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...