Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut NXT chocolade

Callebaut lanceert een volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

NXT chocolade wordt gemaakt met een plantaardig melkalternatief afkomstig van de knolcyperus en is vrij van zuivel, lactose en allergenen. Het kostte de experts van Callebaut drie jaar om de chocolade te ontwikkelen, zegt Xuan-Lai Huynh, Global Brand Leader van Callebaut in een persbericht. "De ontwikkeling van het concept werd niet alleen ondersteund door ons R&D-team, maar ook door gepassioneerde chefs en mensen uit het ambacht.”

Platform NXT

Op het digitale platform van NXT kunnen chefs en bakkers informatie en recepten vinden voor het creëren van producten met de plantaardige chocolade. Voor het platform werkte Callebaut samen met verschillende chefs en patissiers, waaronder patissier Marike van Beurden. “Deze innovatie revolutioneert het gebruik van chocolade in de veganistische keuken. NXT biedt chefs een oplossing naar de groeiende vraag voor plantaardige producten”, vertelt Van Beurden.

Huynh: “We zijn trots op deze lancering, maar hier houdt het zeker niet op. Met NXT willen we ons inzetten voor het creëren van gezonde oplossingen. Er komen in de toekomst nog veel meer spannende lanceringen aan.”

Bron: Callebaut

Dossiers
Lees ook
Bagels & Beans en The Chocolate Explorers lanceren samen drie chocoladerepen

Bagels & Beans en The Chocolate Explorers lanceren samen drie chocoladerepen

Bagels & Beans, een Nederlandse keten bekend van hun lunchrooms, heeft samen met The Chocolate Explorers drie chocoladerepen ontwikkeld gebaseerd op bagels, koffie en geluk.

Callebaut presenteert inspiratiemagazine voor de feestdagen

Callebaut presenteert inspiratiemagazine voor de feestdagen

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine. zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut komt met een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen. Daarnaast kun je een webinar volgen over de geheimen van de chocoladetaart en -tartelette, eersteklas bestsellers.

Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Op 13 september was het 'International Chocolate Day'. Voor liefhebbers die ook chocoladekunst willen ervaren, geeft World Chocolate Master Frank Haasnoot in oktober een cursus Chocolade showstuk bij Bakery Institute.