Bakels-Senior presenteert Puur Korenbrood
Puur Korenbrood van Bakels-Senior is vegan, brood zonder gist en tarwe en zonder toevoegingen. Daarnaast is het een bron van natuurlijke proteïnen, zeer éénvoudig te maken, en binnen anderhalf uur klaar. Door de aanwezigheid van volkoren spelt zuurdeeg is het super lekker.
Recept
Ingrediënten
- Bakels Puur Koren Broodmix 1.000 gram
- Water 1.000 gram
Werkwijze
- Ingrediënten mengen tot een homogene massa.
- Afwegen op 2 kg voor rechte vormen.(Cake to go blikken)
- Deeg 90 minuten laten staan in de bakblikken op bakkerijtemperatuur.
- Bakken: 180 C – 90 minuten.
Ook lekker: Puur Koren Chips
Als het gebakken product op het einde van de t.h.t. loopt, dunne plakken snijden van 2-3 mm.
Drogen in een oven 200 C aflopend naar 160 C. Droogtijd: 15-25 minuten (afhankelijk van grootte.)
Hierna heeft het product 2-3 weken t.h.t. extra.
Meer info:
Dossiers
Meer over
Lees ook
Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?
Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat?
Baktotaal Bouwhuis en Bakels introduceren Happy Brownie-concept
Baktotaal Bouwhuis en Bakels Senior N.V. brengen samen Happy Brownie op de markt. Een verkoopconcept met veel kansen voor de bakker. Met het Happy Brownie concept heeft de bakker altijd iets opvallends en feestelijks in zijn winkel. Er zijn veertien verschillende afwerkingsvormen.
Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten
In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan zorg, hulpdiensten, industrie en natuurlijk ook bakkers. Voor deze groep wordt op 28 april de gratis Masterclass Dag van de Nacht georganiseerd over het verminderen van de problemen van het draaien van nachtdiensten en ploegendiensten.