Zoektocht naar wereldwijde inspiratie

ABC logo 1

ABC-logo-1-270x300 Dawn Foods laat bakkers dit jaar meereizen naar Amerika, op zoek naar de lekkerste en origineelste recepten voor typische Amerikaanse lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan muffins, cheesecake, carrot cake en brownies. Naast de beste standaardrecepten uit Amerika, wil het bedrijf klanten inspireren met luxe cakes. Het bedrijf wil tijdens Bakkersvak laten zien hoe bakkers hun klassieke cake een trendy twist kunnen geven.

Het is geen toeval dat het bedrijf voor deze thema’s heeft gekozen. Consumenten kiezen heel bewust voor luxe en verrassende producten. Dawn laat tijdens Bakkersvak nieuwe voorjaarsrecepten zien voor het luxe cake concept dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Daarnaast is er volop aandacht voor American Pastry.“American Pastry is populair,” aldus Karin Le Hen. “Deze productcategorie groeit al enige jaren en deze trend zet zich door. Mensen eten het steeds vaker: niet alleen thuis, maar ook onderweg.

“Vorig jaar hebben we de producten aangepast aan de huidige trends en consumenten behoeftes en opnieuw gelanceerd. Dit jaar willen we doorpakken op het thema. Dat doen we op een verrassende manier. We laten een vlogger een reis maken door Amerika, op zoek naar de lekkerste en meest originele recepten voor American Pastry. Bakkers en patissiers kunnen deze reis volgen, filmpjes bekijken en recepten uitproberen. Aan de hand van de recepten schrijven we bovendien een prijsvraag uit, waarmee we bakkers en patissiers uitdagen om hiermee aan de slag te gaan. De prijs is zeker de moeite waard en past perfect in dit thema. Nieuwsgierig? Kom naar onze stand!”

Als er iemand verstand heeft van Amerikaanse zoetigheden, dan is het Dawn Foods. “Het is een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in Amerika. Het bedrijf bestaat inmiddels ruim honderd jaar en is opgezet door bakkersfamilie Jones. Zij hadden zo’n succesvol recept voor donuts dat andere bakkers hen om het recept vroegen. Daarop stonden ze voor de keuze: houden we het recept voor onszelf of zorgen we ervoor dat andere bakkers er ook succesvol mee kunnen worden? Ze kozen voor het laatste, en gingen ingrediënten en mixen verkopen aan bakkers.”

Een aantal jaar geleden stak Dawn Foods de oceaan over, breidde uit naar Europa. Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten het beste bieden van twee werelden: authentieke Amerikaanse producten en Europese ingrediënten voor de lekkerste eigentijdse producten . Ondanks dat het bedrijf is gegroeid, is het nog steeds een echt familiebedrijf, met mensen uit de bakkerswereld. Dat betekent dat volgens bepaalde waarden wordt gewerkt, bijvoorbeeld wat betreft de omgang met klanten en personeel. Doel van het bedrijf is nog steeds om bakkers te kunnen laten scoren. “Dat doen we met de beste producten, maar ook met het bieden van tips en inspiratie. Daarnaast laten we geregeld onderzoek doen naar trends en consumentengedrag, dat is het voordeel van een groot internationaal bedrijf: bij ons dat is mogelijk. Zo stellen we bakkers en patissiers in staat gefundeerde keuzes te maken.” Meer informatie: www.dawnfoods.com.

Lees ook
Banketbakkerij Van Dijk maakt 2.100 bereklauwen voor zorgmedewerkers

Banketbakkerij Van Dijk maakt 2.100 bereklauwen voor zorgmedewerkers

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen, een lokaal gebakje, aan de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis. Donderdag 16 april brengen banketbakkers Linda en Don Frederiks de gebakjes naar het ziekenhuis.

Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

De coronacrisis zorgt voor de nodige uitdagingen voor bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Gelukkig denkt de bakker in oplossingen en probeert er toch "iets moois van te maken met zijn allen". Niet alleen heeft hij aandacht voor zijn onderneming, maar ook voor het hardwerkende ziekenhuispersoneel.

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

René Dings Gebakwoordenboek is een heerlijkheid om te lezen. “Ik vind het leuk om te bakken en ben ook dol op gebak. Maar ik houd vooral van taal, geschiedenis en opmerkelijke feitjes.” Die combinatie zorgt voor een lekker leesbaar boekje. Hij pretendeert niet volledig te zijn, hij maakte een selectie van “taarten, koeken en gebakjes die in Nederland...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....