Vipam richt zich op gemak en inspiratie

uitgelicht

uitgelicht-1-300x211 Bakkersvak is een belangrijke beurs voor Vipam, groothandel in grondstoffen en decoratiematerialen voor banketbakker, patissier, chocolatier en ijsmaker. “We doen elk jaar mee,” aldus Erik van Leyden. Op de stand van Vipam kunnen bezoekers zich laten inspireren. Het gaat om het proeven van nieuwe smaken en het opdoen van ideeën. Ook wordt de nieuwe website met webshop getoond, waar makkelijk bestellingen kunnen worden geplaatst.

“Tot dusver hebben we alle edities meegedaan aan Bakkersvak. Het is de ideale mogelijkheid om in contact te komen met klanten en nieuwe klanten te winnen. We grijpen de beurs daarnaast aan als mogelijkheid om ons assortiment te laten zien. Dat bestaat naast grondstoffen als bijvoorbeeld bakmixen, pectines, chocola en marsepein, ook uit decoratiematerialen. Een van de nieuwe producten die we laten zien zijn de tartelette bakjes. Ook presenteren we een aantal producten uit het paasassortiment. Dit assortiment is tevens terug te vinden in ons VIPMagazine, een inspiratiemagazine dat tweemaal per jaar verschijnt.”

Het bedrijf wil bezoekers voorzien van nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe smaken in meerdere producten kunnen terugkomen. “We laten producten zien voor zowel ijs als banket, chocolade en patisserie. De smaken die worden gebruikt voor bijvoorbeeld ijs, zijn vaak ook toepasbaar in gebak. Denk maar aan de smaak bubblegum. Deze is ook geschikt voor kindergebakjes als cupcakes.”

Op de stand wordt tevens aandacht besteed aan de nieuwe website en webshop. Deze zijn in een nieuw jasje gestoken. De website is zo aangepast dat het voor klanten makkelijker wordt om favoriete decoraties en grondstoffen te vinden. Per merk is bovendien een mediagalerie gemaakt waar de laatste promoties, instructies of inspirerende beelden in worden gedeeld. Daarnaast is de receptenservice uitgebreid met nieuwe recepturen.

Fijn is ook dat de factuur en -leveringsmethode is uitgebreid voor nog meer gemak. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld gemakkelijk leveringen via Beko of andere grossiers laten verlopen. “Hierdoor kan de verzending van de producten kosteloos gebeuren.”

Ondanks de nieuwe website, zijn inloggegevens hetzelfde gebleven. “Bovendien wordt vanaf nu de online bestelgeschiedenis onthouden. Makkelijk, bijvoorbeeld bij producten die je niet zo vaak besteld. Een goed voorbeeld is bakpapier. Bij twijfel over de afmetingen van de oven hoef je deze niet op te zoeken wanneer je al eerder bakpapier hebt besteld. Een oven heb je minstens voor tien jaar, dus dat verandert niet snel.” Zo kan tijdswinst worden behaald.

Meer informatie: www.vipam.nl. Daar is tevens een digitale versie van het VIPMagazine te vinden. Het bedrijf is ook te vinden op Facebook (facebook.com/vipaminternational) en Instagram (instagram.com/vipaminternational).

Lees ook
De ideale opbouw van een compositie

De ideale opbouw van een compositie

Of het nu een amuse, een taart of een bonbon is: ieder gerecht is een compositie die bestaat uit meerdere componenten. Meesterijsbereider en Meesterpatissier Hidde de Brabander gaat in op de vraag wat de ideale opbouw een compositie is.

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Nieuwe voorzitter Artglace: ‘Doe mee met de video contest’

Nieuwe voorzitter Artglace: ‘Doe mee met de video contest’

Artglace, de Europese Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders, heeft een nieuwe voorzitter, ijsmaker Domenico Belmonte. Hij roept alle ijsbereiders op om mee te doen aan de videowedstrijd rondom de ijssmaak Dolce Sinfonia. De smaak van Gelato Day.