Tummers naar Gelato-finale in Florence

vandenbosch3-gewonnen

IJsbereider Vincent van den Bosch van Tummers in Heemstede heeft zich geplaatst voor de finale van het Gelato Festival in Florence. Hij won donderdag de vakwedstrijd tijdens het Gelato Festival in Amsterdam met zijn 'Kool Kotawa Experience'.

Van den Bosch is één van de vijf ijsbereiders die in Amsterdam mee dongen. In oktober strijden de winnaars van de vakwedstrijden in de steden die de karavaan van het Gelato Festival heeft aangedaan om de titel in Florence, bakermat van het Italiaanse ijs.

Het Gelato Festival heeft naast een reeks Italiaanse steden en Amsterdam ook Londen aangedaan. Volgende week volgt het Spaanse Valencia.

Kotowa

vandenbosch1-300x225 Van den Bosch op weg naar de jury

Kotowa is de naam van koffiebonen die in Panama worden geteeld door een familie die is geëmigreerd uit Ottawa in Canada. De bonen groeien op 1400 meter hoogte en hebben een caramelachtige smaak", legt winnaar Van den Bosch uit.

Zijn Patisserie Passionelle Tummers serveert avocato's; een dubbele espresso van Kotowa koffiebonen met daarin ondergedompeld een bolletje vanilleijs. "Dat smaakt gewoon goddelijk. We wilden dat omzetten in iets waar je langer van kunt genieten."

Goudkleurige decoratie

vandenbosch2-300x225 De Kool Kotawa Experience

Dat is dus de Kool Kotowa Experience geworden, de combinatie van vanilleroomijs met Kotowa koffie. Ter decoratie zitten er op het ijs enkele chocolaatjes, met daarin verwerkt de koffie, en een goudkleurige decoratie. Die verwijst naar de goudkleurige verpakking van koffiebranderij Boot in Baarn.

Jacques Vos

De tweede plaats was voor Jacques Vos van het IJscentrum met het 'Aardappelijs van Van Gogh', dat werd ontwikkeld voor het Van Gogh-jaar. Vos kreeg tevens een eervolle melding voor de inspiratie die hij ijsbereiders bood met het ijs op basis van gewone én paarse aardappelen.

Lees ook
De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO.

Bbrood opent waste no more winkel in Amsterdam

Bbrood opent waste no more winkel in Amsterdam

Bakkerij Bbrood opent begin januari haar eerste waste no more winkel in Amsterdam. Bij de vestiging op de Rozengracht kunnen bezoekers voortaan brood van gisteren kopen voor de helft van de prijs. De bakkerswinkel slaat zo twee vliegen in een klap; voedzaam desembrood toegankelijk maken voor iedereen en voedselverspilling tegengaan. Chief Bbrood Renee...

Feast for the Eyes toont geschiedenis voedselfotografie

Feast for the Eyes toont geschiedenis voedselfotografie

In het FOAM museum in Amsterdam loopt vanaf 21 december een nieuwe tentoonstelling. De tentoonstelling gaat over voedselfotografie en heet ‘Feast for the Eyes’. Bij Feast for the Eyes gaat het niet zomaar om voedselfotografie. De tentoonstelling laat de geschiedenis van de voedselfotografie zien. Op gebied van kunst, maar ook op gebied van commerciële...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...