Sigep 2021: the digital experience

Sigep Expo 2021

Sigep vindt in 2021 uitsluitend online plaats, van 15 tot 17 maart. De hybride beurs die op stapel stond kan door de ontwikkelingen rond corona alsnog niet doorgaan. In januari 2022 is de fameuze Italiaanse beurs weer live te bezoeken, van 22 tot 26 januari.

De organisatie van Sigep, de Italian Exhibition Group (IEG), zette in op een combinatie van drie dagen offline en twee dagen online. Recente coronamaatregelen maken het ‘live’ deel echter onmogelijk. Op verzoek van deelnemers stapt Sigep dit jaar dan ook over op een volledige online editie.

Sigep Exp The Digital Experience biedt dit jaar een online platform voor ambachtelijk ijs, patisserie, bakkerij en koffie. De digitale beurs zal vooral draaien om trends in de foodservicemarkt en de laatste ontwikkelingen in de ambachtelijke zoetsector. Nieuw dit jaar zijn de Innovation Gallery - waar de nieuwste producten, technieken en diensten te zien zullen zijn - en de Meeting Zone, waar deelnemende bedrijven en kopers op zoek naar de juiste match elkaar eenvoudig kunnen vinden. Verder zijn er diverse workshops op het gebied van mixen, deeg en verwerkingstechnieken, waar deelnemers hun kennis over het maken van ijs, banket en brood kunnen bijspijkeren.

Ook voor dit jaar stonden weer tal van wedstrijden gepland, zoals de Gelato World Cup, de patisseriewedstrijd Star of Sugar en de internationale bakkerswedstrijd Bread in the City. Die laatste werd vorig jaar gewonnen door het Nederlandse team van Niek van Waarde en Michel Schröder. Of de wedstrijden dit jaar kunnen doorgaan en in welke vorm, is nog niet duidelijk.

Om het leed wat te verzachten, organsieert de IEG van maart tot december verschillende online themadagen. Daarmee wil de organisatie de periode naar de volgende - naar verwachting wel weer fysieke - editie in januari 2022 overbruggen (22-26 januari). Met het doorzetten van de beurs in online vorm wil de organisatie de branche graag het steuntje in de rug geven dat nu harder nodig is dan ooit. Sigep is dit jaar dus anders dan anders, maar er zal genoeg interessants te zien en te leren zijn, en bedrijven en klanten kunnen elkaar blijven vinden.

Dossiers
Lees ook
IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

Het enthousiasme spat er vanaf bij ijsmaker Rik Jansen (25) en patissier Hans Spitsbaard (25). De voormalig winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ werkt intussen bij Puro Gelato & Caffè in Ede. Deze ijssalon van de familie Jansen is onlangs uitgebreid met een patisserie- en chocolade-assortiment. De kruisbestuiving tussen ijs, chocolade en gebak blijkt vruchtbaar,...

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Het Bakery Sweets Center start op 12 mei voor de tweede keer met de Basiscursus Gistdegen. Tijdens deze cursus staat de basis van het broodbakken centraal. Deelnemers krijgen in tien lesdagen, verdeeld over tien weken, een introductie in de bakkerij.

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

Samen met zijn zus Vera startte Maarten ten Brinke (26) ruim vijf jaar geleden zijn eigen bakkerij in het centrum van Ommen. Broer en zus leerden het bakkersvak van hun vader, maar toch is hun zaak Sis & Bro Bakery gebaseerd op een heel ander concept, met coffee-to-go en desembroden. “We wilden elkaar niet in de weg zitten.”

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...