Organiseer een tasting in uw eigen winkel

Bakkers in bedrijf_Tasting SAB

Bakkers-in-bedrijf_Tasting-SAB-300x203 Het zal u niet ontgaan zijn: net voor Pasen is de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’ van start gegaan. Met financiële steun vanuit de Europese Unie hebben zowel industriële als ambachtelijke partijen uit de sector de handen ineengeslagen om brood de komende drie jaar stevig op de kaart te zetten. Een sfeervolle TV-commercial met een prachtige Ode aan Brood, nieuwe artikelen op de website Brood.net en informatieve infographics die via social media kunnen worden gedeeld ondersteunen de campagne. Bovendien worden in de komende periode op 350 plekken in Nederland zogenaamde tastings georganiseerd om de consument te laten proeven hoe heerlijk ons brood smaakt.

Vanaf 16 april kunnen ook ambachtelijke bakkers tastings organiseren op hun eigen winkelvloer. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt dit initiatief. Meedoen kost niets, behalve uw eigen inzet! Het kan mooie publiciteit voor uw eigen bakkerij opleveren!

Gratis promotiepakket

Bij deelname ontvangt u kosteloos een promotiepakket. Het promotiepakket bestaat uit een stoepbord (A1), 2 winkelposters (A3), 500 receptenflyers, 500 broodhistorieflyers en een staande vloerzuil. Wanneer u zich aanmeldt als organisator van een tasting, wordt het promotiemateriaal in een handzaam pakket kosteloos naar u toegestuurd. Bovendien wordt uw bedrijfsnaam en de datum van uw tasting vermeld op www.broodgoedverhaal.nl in de tastingfinder onder de kop ‘Kom Proeven’. Op deze manier weten consumenten dat ze bij u kunnen komen proeven.

Tast toe!

Een tasting is bedoeld om de consument de smaak van uw brood te laten ervaren. U kunt zelf bepalen waar, wanneer en grotendeels hoe u de tasting laat plaatsvinden! Maar let op:

  • De tastings mogen om alle soorten groot- en kleinbrood draaien, maar niet om snacks zoals worstenbroodjes of saucijzenbroodjes.
  • De tastings draaien om proeven en om het laten zien van de veelzijdigheid van brood.
  • Er mogen geen gezondheidsclaims of andere voedingsclaims worden neergelegd.
  • U dient het eerlijke verhaal over brood te vertellen.

Meedoen?

Wilt u ook een tasting organiseren en een gratis promotiepakket ontvangen? Meldt u dan nu aan via info@ambachtelijkebakkerij.nu onder vermelding van:

  • naam van de bakkerij
  • volledig adres
  • datum tasting
  • tijdstip tasting

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Kijk op onze website of neem contact met ons op via info@ambachtelijkebakkerij.nu.

Profiteer ook van deze mooie campagne en laat uw klant proeven! Brood blijft verrassen: u toch ook? Meer informatie over de campagne ‘Brood. Goed Verhaal’ kunt u vinden op www.broodgoedverhaal.nl. De materialen kunt u zelf ook bekijken en downloaden vanaf www.brood.net/eudownloads.

Lees ook
Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Bake for life viert 20-jarig bestaan

Bake for life viert 20-jarig bestaan

Op de tentoonstelling De Kunst van Brood blikten verschillende vrijwilligers van de organisatie Bake for Life terug op de afgelopen twintig jaar. Door bakkerijen op te zetten in Oeganda en Kenia, helpen zij kansarme mensen naar de arbeidsmarkt.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...