Opening nieuwe bakkerij Horizon College

opening bakkerij ROC Horizon

De nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is 4 oktober geopend. De bakkerij, op de locatie Heerhugowaard, heeft de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.

Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, verrichtte de opening. Hij maakte een spetterende openingstaart die hij samen met docenten en studenten aansneed.

Beste krentenmik en appeltaart

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers organiseerde het Horizon College wedstrijden. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Keurmeesters van de leveranciers beoordeelden de producten. Bakkerij Swart uit Wervershoof maakte de beste krentenmik. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Beide producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

Brake

Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeelden dit product. Een lid van de Bedrijfs Advies Commissie begeleidde hen daarbij. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’.

Foto: Facebook Horizon College

Lees ook
Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...