Opening nieuwe bakkerij Horizon College

opening bakkerij ROC Horizon

De nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is 4 oktober geopend. De bakkerij, op de locatie Heerhugowaard, heeft de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.

Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, verrichtte de opening. Hij maakte een spetterende openingstaart die hij samen met docenten en studenten aansneed.

Beste krentenmik en appeltaart

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers organiseerde het Horizon College wedstrijden. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Keurmeesters van de leveranciers beoordeelden de producten. Bakkerij Swart uit Wervershoof maakte de beste krentenmik. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Beide producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

Brake

Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeelden dit product. Een lid van de Bedrijfs Advies Commissie begeleidde hen daarbij. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’.

Foto: Facebook Horizon College

Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Meester Boulangers in gesprek met consumenten

Meester Boulangers in gesprek met consumenten

Het Nederlands Bakkerij Centrum organiseert op 13 januari de tweede inspiratiesessie onder de noemer ‘Blik van de Meester Boulangers op 2030’. Deze sessies worden ingevuld met de Meester Boulangers en zijn onderdeel van de campagne ‘Brood uit Europa, goed verhaal’.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...