Opening nieuwe bakkerij Horizon College

opening bakkerij ROC Horizon

De nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is 4 oktober geopend. De bakkerij, op de locatie Heerhugowaard, heeft de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.

Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, verrichtte de opening. Hij maakte een spetterende openingstaart die hij samen met docenten en studenten aansneed.

Beste krentenmik en appeltaart

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers organiseerde het Horizon College wedstrijden. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Keurmeesters van de leveranciers beoordeelden de producten. Bakkerij Swart uit Wervershoof maakte de beste krentenmik. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Beide producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

Brake

Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeelden dit product. Een lid van de Bedrijfs Advies Commissie begeleidde hen daarbij. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’.

Foto: Facebook Horizon College

Lees ook
Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Pop-up stores verschijnen regelmatig in het straatbeeld. Leegstaande ruimtes die (tijdelijk) gevuld worden om iets te verkopen. Dat iets kan van alles zijn. Van zonnepanelen tot asperges en van Fiat 500’s tot pepernoten.

Opening nieuwe vestiging Huize van Wely in Haarlem

Opening nieuwe vestiging Huize van Wely in Haarlem

Huize van Wely opent komende zaterdag, 16 november, een nieuwe vestiging in Haarlem. Het is de vijfde locatie van de bekende patisserie, chocolaterie en glacerie. De nieuwe vestiging aan de Zijlstraat is voorzien van een zithoek waar klanten direct van hun gebakje kunnen genieten.

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Marktdata bracht vandaag, 12 november, het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 naar buiten, een actueel overzicht van de bakkersbranche. Volgens het rapport is het aantal bakkerijen en vestigingen de afgelopen vijf jaar toegenomen. Met name het aantal kleine bedrijven is toegenomen.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...