Opening nieuwe bakkerij Horizon College

6 oktober 2017

De nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is 4 oktober geopend. De bakkerij, op de locatie Heerhugowaard, heeft de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.

Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, verrichtte de opening. Hij maakte een spetterende openingstaart die hij samen met docenten en studenten aansneed.

Beste krentenmik en appeltaart

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers organiseerde het Horizon College wedstrijden. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Keurmeesters van de leveranciers beoordeelden de producten. Bakkerij Swart uit Wervershoof maakte de beste krentenmik. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Beide producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

Brake

Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeelden dit product. Een lid van de Bedrijfs Advies Commissie begeleidde hen daarbij. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’.

Foto: Facebook Horizon College

Altijd op de hoogte blijven?