Houd je werknemers gezond, juist nu!

Tineke Rens_Nederlands Bakkerij Centrum

In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.

Tineke Rens, coördinator van ‘Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf’ bij het NBC: “Het is op zich niets nieuws, maar een goede gezondheid is belangrijk om nu én op de lange termijn prettig te kunnen werken en leven. Zaken als overgewicht en een hoge bloeddruk vergroten de gezondheidsrisico’s als iemand besmet raakt. Dat geldt niet alleen voor corona, maar ook voor andere aandoeningen. Veel ernstige ziekten ontwikkelen zich in de loop van jaren. Als mensen nu goed voor zichzelf zorgen, neemt het risico op ziekte en verzuim af.
Als werkgever kunt u dit stimuleren. Allereerst door te zorgen voor een prettige en gezonde werkomgeving. Over wat medewerkers in hun vrije tijd doen, heeft u uiteraard weinig te zeggen, maar het is wel mogelijk om ze bewust te maken van risico’s.”

Persoonlijke gezondheidscheck

“Alle medewerkers in de bakkerijsector kunnen gebruikmaken van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Die sluit hier perfect op aan. De medewerker vult een online vragenlijst in en doet een paar tests die hij of zij thuis zelf kan uitvoeren. De gegevens worden geanalyseerd en vervolgens ontvangt de deelnemer een compleet overzicht van de eigen gezondheid. Een soort APK, zeg maar. Daarbij ontvangt iedereen een persoonlijk advies om de gezondheid verder te verbeteren. Inmiddels hebben al ruim 1.500 medewerkers uit de bakkerijsector meegedaan en weten we uit resultaten van andere sectoren dat 70 procent van de deelnemers daadwerkelijk aan de slag gaat met de gezondheid.”

Let wel: Tot 1 maart kunt u uw bedrijf nog aanmelden om deze uitgebreide check gratis aan te bieden aan uw werknemers. De kosten worden dan vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Kijk voor meer informatie op www.veiligengezond.nl/pgc-werkgevers.

Veilig en gezond in het bakkersbedrijf, van het NBC, geeft alle informatie en ondersteuning over veilig en gezond werken, specifiek voor de bakkerijsector. Maak gebruik van de voorzieningen en werk veilig en gezond tot aan uw pensioen. Op www.veiligengezond.nl is informatie te vinden over grondstoffenallergie (Blij met Stofvrij), veilig werken (veiligheidsbewustzijn, ATEX, werken in de hitte), gezond werken (lichamelijk zwaar werk, psychische klachten) en de vitaliteitsregeling. Voor vragen, neem contact met mij op via info@veiligengezond.nl.

Veilig en gezond_logo

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Consumenten waarderen brood vanwege betaalbaarheid

Consumenten waarderen brood vanwege betaalbaarheid

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) onderzocht de belangrijkste aspecten van brood volgens de consumenten. Smaak, voedzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid blijken bovenaan te staan. Vooral betaalbaarheid is het afgelopen jaar een belangrijk aspect van brood geworden. Consumenten kunnen de betaalbaarheid van brood dus ook in deze dure tijd waarderen.

Bakkers in de media | Week 10-2023

Bakkers in de media | Week 10-2023

Nieuwe kansen voor brood vanwege de eiwittransitie, bakkers hebben nog steeds last van hoge energie en loonkosten en Broodje Deeg start een petitie voor opening op zondag. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.