Houd je werknemers gezond, juist nu!

Tineke Rens_Nederlands Bakkerij Centrum

In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.

Tineke Rens, coördinator van ‘Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf’ bij het NBC: “Het is op zich niets nieuws, maar een goede gezondheid is belangrijk om nu én op de lange termijn prettig te kunnen werken en leven. Zaken als overgewicht en een hoge bloeddruk vergroten de gezondheidsrisico’s als iemand besmet raakt. Dat geldt niet alleen voor corona, maar ook voor andere aandoeningen. Veel ernstige ziekten ontwikkelen zich in de loop van jaren. Als mensen nu goed voor zichzelf zorgen, neemt het risico op ziekte en verzuim af.
Als werkgever kunt u dit stimuleren. Allereerst door te zorgen voor een prettige en gezonde werkomgeving. Over wat medewerkers in hun vrije tijd doen, heeft u uiteraard weinig te zeggen, maar het is wel mogelijk om ze bewust te maken van risico’s.”

Persoonlijke gezondheidscheck

“Alle medewerkers in de bakkerijsector kunnen gebruikmaken van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Die sluit hier perfect op aan. De medewerker vult een online vragenlijst in en doet een paar tests die hij of zij thuis zelf kan uitvoeren. De gegevens worden geanalyseerd en vervolgens ontvangt de deelnemer een compleet overzicht van de eigen gezondheid. Een soort APK, zeg maar. Daarbij ontvangt iedereen een persoonlijk advies om de gezondheid verder te verbeteren. Inmiddels hebben al ruim 1.500 medewerkers uit de bakkerijsector meegedaan en weten we uit resultaten van andere sectoren dat 70 procent van de deelnemers daadwerkelijk aan de slag gaat met de gezondheid.”

Let wel: Tot 1 maart kunt u uw bedrijf nog aanmelden om deze uitgebreide check gratis aan te bieden aan uw werknemers. De kosten worden dan vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Kijk voor meer informatie op www.veiligengezond.nl/pgc-werkgevers.

Veilig en gezond in het bakkersbedrijf, van het NBC, geeft alle informatie en ondersteuning over veilig en gezond werken, specifiek voor de bakkerijsector. Maak gebruik van de voorzieningen en werk veilig en gezond tot aan uw pensioen. Op www.veiligengezond.nl is informatie te vinden over grondstoffenallergie (Blij met Stofvrij), veilig werken (veiligheidsbewustzijn, ATEX, werken in de hitte), gezond werken (lichamelijk zwaar werk, psychische klachten) en de vitaliteitsregeling. Voor vragen, neem contact met mij op via info@veiligengezond.nl.

Veilig en gezond_logo

Dossiers
Lees ook
Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Er is een nieuw logo en de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest is vernieuwd. Het doel van de organisatie is om meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.

Cranberry twister - Romig desembroodje

Cranberry twister - Romig desembroodje

De Cranberry Twister is een heerlijk zoet en romig broodje op van basis van desem en volle kwark, met een vulling van cranberry’s. Het is geschikt om te eten als tussendoortje, maar past ook prima bij een brunch of high tea. Het formaat van het broodje is naar eigen keuze te bepalen.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...