Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Sirha

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van 26 tot en met 30 januari.

Wedstrijden

Naast de vele stands, demonstraties en masterclasses vinden er ook verschillende belangrijke wedstrijden plaats zoals de Sirha Innovation Award, de Bocuse dÓr en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Aan deze laatste wedstrijd nemen 21 teams uit 21 landen deel. De teams bestaan uit drie kandidaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van chocola, suikerwerk en ijs. Dit jaar moet de teams voor het eerst een vegan dessert samenstellen. Nederland doet niet mee aan deze prestigieuze wedstrijd.

Het Maison de la Pâtisserie et Glacerie staat volledig in het teken van patisserie en ijs. Hier vond 26 en 27 januari de European Sugar Contest plaats, die werd gewonnen door Jonathan Idiart. Daarnaast vindt hier op 28 en 29 januari de vierde editie van het Franse Kampioenschap van 'Gourmand Arts' plaats. De deelnemers moeten een eerbetoon aan Paul Bocuse brengen. En tot slot is op 30 januari de negende editie van het Europese Kampioenschap van bevroren desserts. De deelnemers moeten hiervoor een creatie maken van ijs, nougatine en chocolade.

Ook voor bakkers is er een speciale plek, de Tendences Pain. Hier vinden een tweetal rondetafelgesprekken plaats over de ontwikkeling van gezonde producten zonder gluten en lactose e.d., hoe een nieuwe generatie klanten kan worden aangetrokken, en de registratie van de Franse baguette als erfgoed. Ook vinden hier twee wedstrijden plaats. De Coupe de France de la Boulangerie en de Best Young Bakers International Contest.

Dobla_Chocolade-oester-300x259 Exposanten

Dobla is een van de vele exposanten op deze vakbeurs. Op de eerste dag van de beurs lanceerde de chocolade-decoratie specialist een nieuwe All-Time-favorite, de chocolade oester. Deze zeer realistische oesters zijn volledig gemaakt van chocolade. In de ‘Chocolate Oyster Bar’ presenteren de Dobla-chefs de verschillende zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een overzicht van alle exposanten vind je op de website van Sirha.

 
Lees ook
Uitblinker bij de BakkersVakWedstrijden 2019: Bakkerij Verba

Uitblinker bij de BakkersVakWedstrijden 2019: Bakkerij Verba

Het is een buitengewone prestatie: Bakkerij Verba uit Brakel (met twee vestigingen in Rijswijk en Sleeuwijk) sleepte op woensdagavond 13 november op de BakkersVakWedstrijden in Drachten vier prijzen in de wacht.

AB Tech Expo maakt Sigep voor bakkers nog interessanter

AB Tech Expo maakt Sigep voor bakkers nog interessanter

In Italië vindt ieder jaar ’s werelds grootste ijsbeurs Sigep plaats. Niet alleen voor ijsbereiders trekken naar Rimini voor de deze internationale beurs, maar ook bakkers. Dit jaar is Sigep extra interessant voor de bakkersbranche omdat AB Tech gelijktijdig plaatsvindt.

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...