Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Sirha

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van 26 tot en met 30 januari.

Wedstrijden

Naast de vele stands, demonstraties en masterclasses vinden er ook verschillende belangrijke wedstrijden plaats zoals de Sirha Innovation Award, de Bocuse dÓr en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Aan deze laatste wedstrijd nemen 21 teams uit 21 landen deel. De teams bestaan uit drie kandidaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van chocola, suikerwerk en ijs. Dit jaar moet de teams voor het eerst een vegan dessert samenstellen. Nederland doet niet mee aan deze prestigieuze wedstrijd.

Het Maison de la Pâtisserie et Glacerie staat volledig in het teken van patisserie en ijs. Hier vond 26 en 27 januari de European Sugar Contest plaats, die werd gewonnen door Jonathan Idiart. Daarnaast vindt hier op 28 en 29 januari de vierde editie van het Franse Kampioenschap van 'Gourmand Arts' plaats. De deelnemers moeten een eerbetoon aan Paul Bocuse brengen. En tot slot is op 30 januari de negende editie van het Europese Kampioenschap van bevroren desserts. De deelnemers moeten hiervoor een creatie maken van ijs, nougatine en chocolade.

Ook voor bakkers is er een speciale plek, de Tendences Pain. Hier vinden een tweetal rondetafelgesprekken plaats over de ontwikkeling van gezonde producten zonder gluten en lactose e.d., hoe een nieuwe generatie klanten kan worden aangetrokken, en de registratie van de Franse baguette als erfgoed. Ook vinden hier twee wedstrijden plaats. De Coupe de France de la Boulangerie en de Best Young Bakers International Contest.

Dobla_Chocolade-oester-300x259 Exposanten

Dobla is een van de vele exposanten op deze vakbeurs. Op de eerste dag van de beurs lanceerde de chocolade-decoratie specialist een nieuwe All-Time-favorite, de chocolade oester. Deze zeer realistische oesters zijn volledig gemaakt van chocolade. In de ‘Chocolate Oyster Bar’ presenteren de Dobla-chefs de verschillende zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een overzicht van alle exposanten vind je op de website van Sirha.

 
Lees ook
Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Bij een verbouwing moet je als ondernemer veel keuzes maken. Welke aannemer, welk materiaal, hoeveel koelvitrines en schappen en welk kassasysteem? Het is raadzaam ook de voedselveiligheid hierin mee te nemen. Hier zijn zes tips voor voedselveiligheid om rekening mee te houden.

Kleine taartjes van Petit Gâteau

Kleine taartjes van Petit Gâteau

In Kleine taartjes van Petit Gâteau laat Meike Schaling zien hoe je minimini’s maakt: de beroemde kleine taartjes van Petit Gâteau met elk dezelfde bodem en een unieke vulling. Schaling had een vertaalbureau in Parijs maar koos uiteindelijk voor het beroep van patissier. In Amsterdam begon ze Petit Gateau. In het mooi vormgegeven...

Ondernemers versterken elkaar in versmarkt Fresh!

Ondernemers versterken elkaar in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Bakkerij van Maanen. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...