Veel wedstrijden tijdens horecavakbeurs Sirha 2019

Sirha

Deze week vindt in Lyon de negentiende editie van de gerenommeerde vakbeurs voor de horeca en catering Sirha plaats. Iedere twee jaar trekken meer dan 200.000 foodprofessionals naar Lyon voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Zo'n 15 procent van de beursvloer is gereserveerd voor bakkerij en patisserie. Sirha vindt plaats van 26 tot en met 30 januari.

Wedstrijden

Naast de vele stands, demonstraties en masterclasses vinden er ook verschillende belangrijke wedstrijden plaats zoals de Sirha Innovation Award, de Bocuse dÓr en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Aan deze laatste wedstrijd nemen 21 teams uit 21 landen deel. De teams bestaan uit drie kandidaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van chocola, suikerwerk en ijs. Dit jaar moet de teams voor het eerst een vegan dessert samenstellen. Nederland doet niet mee aan deze prestigieuze wedstrijd.

Het Maison de la Pâtisserie et Glacerie staat volledig in het teken van patisserie en ijs. Hier vond 26 en 27 januari de European Sugar Contest plaats, die werd gewonnen door Jonathan Idiart. Daarnaast vindt hier op 28 en 29 januari de vierde editie van het Franse Kampioenschap van 'Gourmand Arts' plaats. De deelnemers moeten een eerbetoon aan Paul Bocuse brengen. En tot slot is op 30 januari de negende editie van het Europese Kampioenschap van bevroren desserts. De deelnemers moeten hiervoor een creatie maken van ijs, nougatine en chocolade.

Ook voor bakkers is er een speciale plek, de Tendences Pain. Hier vinden een tweetal rondetafelgesprekken plaats over de ontwikkeling van gezonde producten zonder gluten en lactose e.d., hoe een nieuwe generatie klanten kan worden aangetrokken, en de registratie van de Franse baguette als erfgoed. Ook vinden hier twee wedstrijden plaats. De Coupe de France de la Boulangerie en de Best Young Bakers International Contest.

Dobla_Chocolade-oester-300x259 Exposanten

Dobla is een van de vele exposanten op deze vakbeurs. Op de eerste dag van de beurs lanceerde de chocolade-decoratie specialist een nieuwe All-Time-favorite, de chocolade oester. Deze zeer realistische oesters zijn volledig gemaakt van chocolade. In de ‘Chocolate Oyster Bar’ presenteren de Dobla-chefs de verschillende zoete én hartige wijzen waarop de oester kan worden geserveerd. Het chefteam bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een overzicht van alle exposanten vind je op de website van Sirha.

 
Lees ook
Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

De organisatie van Tavola 2020 heeft deze internationale vakbeurs opnieuw verplaatst, naar 21, 22 en 23 maart. "Toen we begin maart beslisten om Tavola 2020 uit te stellen tot september, had niemand gedacht dat het coronavirus ons ook nu nog parten zou spelen."

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Vanwege de coronacrisis heeft de overheid verschillende steunmaatregelen voor bedrijven in het leven geroepen. Bakkerswinkels konden hier al gebruik van maken, maar bakkerijen nog niet. Dankzij een lobby van NBOV komt deze laatste groep nu ook in aanmerking voor de steunmaatregelen.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...