Europain 2018

EUROPAIN Fond Rouge Date et Lieu GB

Trends, nieuwe oplossingen, nieuwe producten, proeven en de kunst afkijken; waar je ook voor komt, Europain 2018 probeert bezoekers te inspireren en motiveren. En ook al klinkt de naam misschien zo, onder die bezoekers zijn niet alleen bakkers, maar zeker ook ijsbereiders.

De ondernemer staat centraal tijdens de komende vakbeurs Europain – van 3 tot en met 6 februari in Parijs. Want de ambachtsman – in de bakkerij, ijssalon of chocolade – kan altijd hulp en inspiratie gebruiken op drie gebieden: productie, verkoop en management.

Een groter oppervlak, nieuwe onderdelen, meer uitwisselen van informatie; elke editie trekt Europain alles uit de kast om bakkers, maar zeker ook ijsbereiders, van de nieuwste ideeën te voorzien. Nieuw in 2018 zijn het Europain Forum met lezingen en uitwisselingen. Ook nieuw: een Boutique Restaurant – bakkerij/restaurantconcept met allerlei innovaties – en het Lab du Boulanger waar vier dagen lang non-stop demonstraties te zien zijn.

Uiteraard is: ‘Lab’ Intersuc gebleven waar dagelijks negen professionele demonstraties van ijs, chocolade, zoetwaren, brood en banket worden gegeven. Daarnaast worden de finales van de grote internationale bakwedstrijden gehouden, zoals Masters de la Boulangerie met Nederlands patissier Peter Bienefelt in de finale, Franse chef ijsbereiding Jérémie Runel in actie tijdens het Festival of Gastronomic Creativity en de competitie van Mondial des Arts Sucrés.

Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe je als – kleine ondernemer – aan kunt sluiten bij de digitalisering en personalisering van je klanten. Waar moet je op letten op het gebied van welzijn en gezondheid (denk aan allergenen, de hoeveelheid suiker, het groeiend aantal vegetariërs en veganisten)? Hoe speel je in op verschillende trends? Hoe ga je om met medewerkers, welke betaalsystemen zijn er, aan welke wet- en regelgeving moet je voldoen? Europain biedt inspiratie en oplossingen voor de snelle ontwikkelingen die in de markt van ijs en bakkerij plaatsvinden.

 
Lees ook
Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.