Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018

22 maart 2018

2-uit-300x225 Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award én de publieksprijs. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart.

Het thema van dit jaar was ‘History’. Faasen beeldde de ‘circle of life’ uit met een aap en een levensboom. Bezoekers van de beurs kozen bijna unaniem voor dit showstuk waardoor Faasen de publieksprijs mee naar huis mocht nemen.

Dutch Pastry Award

Op het podium van de Dutch Pastry nam Marlon Koning de tweede plaats in. Volgens de jury was het verschil tussen Marlon en Esther erg klein en was het geen makkelijke beslissing. Marlon won naast het zilver ook nog de Design Award. Goos Burlach kreeg het brons omgehangen.

Het Bakery Institute reikte de Jurgen Willmes aanmoedigingsprijs uit aan Marco Reijnen, docent aan het Rijn IJssel College in Wageningen. Hij mag een cursus volgen bij het Bakery Institute.

Aspirant lidmaatschap patisserieteam

Esther was vanzelfsprekend erg blij met de winst. Haar eerste reactie: “Vet dat ik het vak heb kunnen overdragen en ik ben trots op al mijn studenten”. Maar die waren deze dag natuurlijk juist trots op haar. Bij de winst hoort een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. “Ik ben er helemaal klaar voor om mee te gaan lopen en leren van het Nederlands Patisserieteam.”

Thema 2019: Heroes

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Het thema voor volgend jaar is al bekend. Deelnemers gaan dan aan de slag met het thema ‘Heroes’. Van je oma tot wetenschappers en superhelden; alles mag dus laat je fantasie erop los.

esther-faasen-aap-desk-225x300

Altijd op de hoogte blijven?