Deelnemers Dobla Pastry Battle 2019 bekend

Dobla Pastry Battle

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle 2019 zijn bekend. Deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals vindt plaats op 10 januari tijdens de Horecava. Dobla en het Gastronomisch Gilde organiseren deze vakwedstrijd.

Deelnemers Dobla Pastry Battle

Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt de battle. Dit jaar doet hij weer mee, dit keer samen met Bram Wakker. De volgende acht teams gaan de patisseriestrijd aan.

  • Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk
  • Wouter Westerhoff en Matthijs van der Tuin van Hotel Theater Figi
  • Amy Kotterer en Rick van der Drift van Hotel Okura Amsterdam
  • Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker van La Grande Brasserie Bodon
  • Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top's Edelgebak
  • Rowen Juch en Joël Juch van Manfred Spaargaren Confiserie
  • Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Albertema & Sanadome
  • Peter Remmelzwaal en Richard van Dijk van Peter Remmelzwaal Patisserie

Drie wedstrijdrondes

Alle deelnemende patisserieteams bestaan uit een leermeester of leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis.

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via live feeds, bijvoorbeeld op Facebook.

Organisatie

Dobla organiseert ‘The Dobla Pastry Battle’ in verschillende landen. In Nederland gebeurt de organisatie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Het Nederlandse Dobla is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse IRCA. Het Gastronomisch Gilde is de vakvereniging voor professionals in de Gastronomie.

Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

NK brood- en banketbakken uitgesteld

NK brood- en banketbakken uitgesteld

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Tussen 15 maart en eind mei zou voor de zes genomineerde ijssalons voor de titel IJssalon van het Jaar een spannende tijd aanbreken. Met een hygiëne-audit en het bezoek van mystery guests. Maar door de maatregelen die het kabinet nu neemt om het nieuwe coronavirus COVID-19 in te dammen, wordt de controleperiode verkort én aangepast.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...