Deelnemers Dobla Pastry Battle 2019 bekend

Dobla Pastry Battle

De deelnemers aan de Dobla Pastry Battle 2019 zijn bekend. Deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals vindt plaats op 10 januari tijdens de Horecava. Dobla en het Gastronomisch Gilde organiseren deze vakwedstrijd.

Deelnemers Dobla Pastry Battle

Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt de battle. Dit jaar doet hij weer mee, dit keer samen met Bram Wakker. De volgende acht teams gaan de patisseriestrijd aan.

  • Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk
  • Wouter Westerhoff en Matthijs van der Tuin van Hotel Theater Figi
  • Amy Kotterer en Rick van der Drift van Hotel Okura Amsterdam
  • Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker van La Grande Brasserie Bodon
  • Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top's Edelgebak
  • Rowen Juch en Joël Juch van Manfred Spaargaren Confiserie
  • Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Albertema & Sanadome
  • Peter Remmelzwaal en Richard van Dijk van Peter Remmelzwaal Patisserie

Drie wedstrijdrondes

Alle deelnemende patisserieteams bestaan uit een leermeester of leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis.

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via live feeds, bijvoorbeeld op Facebook.

Organisatie

Dobla organiseert ‘The Dobla Pastry Battle’ in verschillende landen. In Nederland gebeurt de organisatie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Het Nederlandse Dobla is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse IRCA. Het Gastronomisch Gilde is de vakvereniging voor professionals in de Gastronomie.

Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.