Christmas pistache cake

stap 10

stap-10-300x200 Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een

kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft

lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”

Benodigdheden

  • 90 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 135 gram eieren
  • 65 gram eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 135 gram pistache poeder
  • 135 gram amandel poeder
  • 65 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 30 gram pistache pate
  • amarene kersen

Stap 1

Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.

Stap-1-300x200

Stap 2

Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.

stap-2-300x225  

Stap 3

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.

stap-3-200x300

Stap 4

Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.

stap-4-200x300

Stap 5

Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.

stap-5-200x300

Stap 6

Vul de ring met het beslag tot halverwege.

stap-6-300x200

Stap 7

Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.

stap-7-300x200

Stap 8

Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.

stap-8a-300x225 stap-8b-300x225

Stap 9

Werk de cake af met de gemaakte decoratie.

stap-9-300x200
Dossiers
Lees ook
Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor koningsbloem met sinaasappelbavarois (± 70 stuks).

Oranje-rolletjes

Oranje-rolletjes

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor Oranje-rolletjes (± 160 stuks).

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Dit smaakvolle product is gemaakt van ontbijtkoek. Normaal stort je ontbijtkoek in een koekbak. Dit keer heb ik het anders gedaan: ik heb het deeg met een ijsschep in een gangmaker ring geschept. Vervolgens afgemaakt met een frangipane en een topping van victoriabeslag. Het is een mooi product dat bij meerdere eetmomenten op de dag past. Vooral bij...

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...