Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een
kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft
lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”
Benodigdheden
- 90 gram eiwit
- 90 gram suiker
- 135 gram eieren
- 65 gram eidooiers
- 200 gram suiker
- 135 gram pistache poeder
- 135 gram amandel poeder
- 65 gram bloem
- 115 gram boter
- 30 gram pistache pate
- amarene kersen
Stap 1
Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.
Stap 2
Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.
Stap 3
Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.
Stap 4
Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.
Stap 5
Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.
Stap 6
Vul de ring met het beslag tot halverwege.
Stap 7
Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.
Stap 8
Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.
Stap 9
Werk de cake af met de gemaakte decoratie.