Christmas pistache cake

stap 10

stap-10-300x200 Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een

kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft

lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”

Benodigdheden

  • 90 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 135 gram eieren
  • 65 gram eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 135 gram pistache poeder
  • 135 gram amandel poeder
  • 65 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 30 gram pistache pate
  • amarene kersen

Stap 1

Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.

Stap-1-300x200

Stap 2

Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.

stap-2-300x225  

Stap 3

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.

stap-3-200x300

Stap 4

Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.

stap-4-200x300

Stap 5

Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.

stap-5-200x300

Stap 6

Vul de ring met het beslag tot halverwege.

stap-6-300x200

Stap 7

Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.

stap-7-300x200

Stap 8

Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.

stap-8a-300x225 stap-8b-300x225

Stap 9

Werk de cake af met de gemaakte decoratie.

stap-9-300x200
Dossiers
Lees ook
Desembrood - Met welstuk en decoratie

Desembrood - Met welstuk en decoratie

Dit is een brood wat dagelijks gegeten kan worden als ontbijt, lunch of bij het diner. Door de zaden en granen van tevoren licht te roosteren en daarna te weken in water met karnemelk, krijgt het brood een mooie volle smaak en blijft het langer mals.

Kleine bakkers van Issa Niemeijer-Brown

Kleine bakkers van Issa Niemeijer-Brown

Na ‘Een boek over brood’ en Patisserie van de bakker’, beide boeken om volwassen (thuis)bakkers te inspireren, heeft Issa Niemeijer-Brown nu een boek voor kinderen uitgebracht.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...