Nieuwe recepten met Wycam’s confiserie

11 april 2023 Redactie Food

Na een succesvolle eerste receptenreeks voor de feestdagen, komt Wycam’s dit voorjaar met een tweede reeks recepten. Vier koks gingen aan de slag met de verschillende smaken van de bollen (munt-, koffie-, boter-, fruit- en borstbollen). Dit leverde vier nieuwe recepten op, elk met andere bereidingen. 

Wycam’s produceert al sinds 1946 hard suikerwerk. Het begon met de borstbollen en door de jaren heen brachten ze nieuwe smaken uit. Ondertussen verwerken acht Belgische topchefs het snoepgoed in hun gerechten. Na de eindejaarsgerechten verwerken vier andere chefs de Wycam’s confiserie in hun voorjaarsgerechten.

Vier nieuwe recepten

Sven Ornelis, bezieler van foodblog ‘Would Be Chef’ en JOE-radiopresentator, ging aan de slag met de Wycam’s muntbollen. Hij verwerkt de bollen in een watermeloensalade met fetakaas.

Philip Van Damme, rechterhand van Bart Desmidt, eigenaar van het 2 sterrenrestaurant Bartholomeus, ontwikkelde met de Wycam’s koffiebollen een koffie-karameldessert met noten.

Thomas van den Broeck, chef-patissier bij Cremerie François, combineert drie Wycam’s smaken in zijn ijscoupe. In het ijs zijn de borst- en boterbollen verwerkt en de muntbollen in de crumble.

Leslie Winandy, bezieler van foodblog ‘Leslie en Cuisine’, werkt een pancake-recept af met een topping van gesmolten boterbollen. 

 

Altijd op de hoogte blijven?