Christmas pistache cake

stap 10

stap-10-300x200 Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een

kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag is super mals en blijft

lange tijd zacht. Met de decoratie kunt u ook eindeloos variëren. Geef daar vooral uw eigen draai aan!”

Benodigdheden

  • 90 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 135 gram eieren
  • 65 gram eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 135 gram pistache poeder
  • 135 gram amandel poeder
  • 65 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 30 gram pistache pate
  • amarene kersen

Stap 1

Verzamel de ingrediënten en weeg ze zo nauwkeurig mogelijk af.

Stap-1-300x200

Stap 2

Klopt het eiwit samen met de suiker luchtig door middel van gebruik van een kitchen aid.

stap-2-300x225  

Stap 3

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bloem) met de eieren en het eigeel.

stap-3-200x300

Stap 4

Verwarm de pistache paté en de boter en meng met de massa ei en eidooiers.

stap-4-200x300

Stap 5

Meng dit alles door het luchtige eiwit schuim.

stap-5-200x300

Stap 6

Vul de ring met het beslag tot halverwege.

stap-6-300x200

Stap 7

Leg vervolgens de amarene kersen in de ring en in het midden van het beslag. Sluit de amarene kersen af met het pistache beslag en bak dit alles af op 150°C.

stap-7-300x200

Stap 8

Na het bakken: strijk de pistache cake in met abrikozen gelei en bestrooi met verse stukjes pistache en poedersuiker. Dit zorgt ervoor dat de cake altijd lekker zacht blijft.

stap-8a-300x225 stap-8b-300x225

Stap 9

Werk de cake af met de gemaakte decoratie.

stap-9-300x200
Dossiers
Lees ook
Programma IJs-Vakwedstrijden

Programma IJs-Vakwedstrijden

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...