Callebaut lanceert karamelchocolade Gold

Callebaut Gold

Voor het eerst in honderd jaar voegt Callebaut een nieuwe smaak toe aan zijn Finest Belgian Chocolate assortiment. Naast de bestaande smaken melk, puur en wit is nu de karamelchocolade 'Gold' verkrijgbaar. Deze chocola smaakt naar karamel en heeft de kleur van warme karamel en amber met een gouden tint.

Karamel is al jaren een populaire smaak in het gamma bij chocolatiers, bakkers-patissier en horeca-chefs. Gold speelt hier op in en heeft een uitgebalanceerde karamelchocoladesmaak met vleugjes toffee, boter, room en zelfs een snufje zout. In de chocola zit onder andere gekaramelliseerde suiker en gekaramelliseerde melk. Gold is eenvoudig te doseren, smelten, kristalliseren en te verwerken in recepturen.

Net als de andere Finest Belgian Chocolates wordt Gold volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade. De chocolade valt onder het duurzaamheidslabel van de Cocoa Horizons Foundation. Hiermee wil Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West Afrika garanderen.

Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...