Callebaut lanceert karamelchocolade Gold

Callebaut Gold

Voor het eerst in honderd jaar voegt Callebaut een nieuwe smaak toe aan zijn Finest Belgian Chocolate assortiment. Naast de bestaande smaken melk, puur en wit is nu de karamelchocolade 'Gold' verkrijgbaar. Deze chocola smaakt naar karamel en heeft de kleur van warme karamel en amber met een gouden tint.

Karamel is al jaren een populaire smaak in het gamma bij chocolatiers, bakkers-patissier en horeca-chefs. Gold speelt hier op in en heeft een uitgebalanceerde karamelchocoladesmaak met vleugjes toffee, boter, room en zelfs een snufje zout. In de chocola zit onder andere gekaramelliseerde suiker en gekaramelliseerde melk. Gold is eenvoudig te doseren, smelten, kristalliseren en te verwerken in recepturen.

Net als de andere Finest Belgian Chocolates wordt Gold volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade. De chocolade valt onder het duurzaamheidslabel van de Cocoa Horizons Foundation. Hiermee wil Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West Afrika garanderen.

Lees ook
Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Beste hardwerkende en inventieve ondernemers, mij is gevraagd een column over chocolade te schrijven. Op zich geen straf, natuurlijk. Ik ben dol op chocolade en kan daarnaast best iets vertellen over de markt, de bedrijfseconomische aspecten en de verkoopkant van chocolade. Maar het is 25 maart 2020 als ik deze column schrijf. Midden in de coronacrisis...

5 vragen aan…  de Texelse Chocolaterie

5 vragen aan… de Texelse Chocolaterie

In 2012 ruilden Nanne Jan en Lia Stienstra hun banketbakkerszaak in Friesland in voor een chocolaterie op Texel. Waar ze eerder alleen in ‘blessuretijd’ aan chocolade werkten, kunnen ze nu volledig gaan voor hun passie. Met succes, liefhebbers weten De Texelse chocolaterie intussen prima te vinden.

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...