Callebaut lanceert karamelchocolade Gold

Callebaut Gold

Voor het eerst in honderd jaar voegt Callebaut een nieuwe smaak toe aan zijn Finest Belgian Chocolate assortiment. Naast de bestaande smaken melk, puur en wit is nu de karamelchocolade 'Gold' verkrijgbaar. Deze chocola smaakt naar karamel en heeft de kleur van warme karamel en amber met een gouden tint.

Karamel is al jaren een populaire smaak in het gamma bij chocolatiers, bakkers-patissier en horeca-chefs. Gold speelt hier op in en heeft een uitgebalanceerde karamelchocoladesmaak met vleugjes toffee, boter, room en zelfs een snufje zout. In de chocola zit onder andere gekaramelliseerde suiker en gekaramelliseerde melk. Gold is eenvoudig te doseren, smelten, kristalliseren en te verwerken in recepturen.

Net als de andere Finest Belgian Chocolates wordt Gold volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade. De chocolade valt onder het duurzaamheidslabel van de Cocoa Horizons Foundation. Hiermee wil Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West Afrika garanderen.

Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...