Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans.
Even voorstellen... Hiljo Hillebrand
Meester Boulanger Hiljo Hillebrand werkt bij Royal Steensma B.V. in Vlaardingen als Technical Support Manager. Waar hij trots op is? “Dat ik bakker ben en elke dag mooie producten mag bereiden.” Zijn specialisme is het verbeteren en ontwikkelen van innovatieve producten en processen en dit implementeren in de bakkerij waar hij werkzaam is.
Over zijn kijk op het BoulangerieTeam zegt Hiljo: “Het vak is voor mij een hobby. Ik vind het mooi om bezig te zijn met bakkersproducten en hier een diepgang in te zoeken, samen met het gehele team. De kick is om deel te nemen aan wedstrijden en collega’s te trainen voor wedstrijden. Ik wil graag met het BoulangerieTeam een mooi resultaat behalen en hiermee de Nederlandse bakkersbranche naar een hoger niveau brengen. En natuurlijk wil ik jonge mensen enthousiast maken voor onze branche omdat het een leuk maar ook een prachtig beroep is waar je veel plezier uit kunt halen. Uiteindelijk is mijn wens dat we in Nederland de bakkersproducten weer breed gaan waarderen op de smaak en echtheid!”
Wat heb je nodig...
50% Bessenbrood | |
T65 | 70% |
Bloem T65(30%) en vermalen gedroogde blauwe bessen(20%) en gedroogde blauwe Fruitease bosbessen(20%) | 70% |
Verse gist | 2% |
Zout | 1,5% |
Desem | 20% |
Water | 65% |
50% Lijnzaadbrood |
|
BT 80 | 100% |
Verse gist | 1% |
Honing | 3% |
Zout | 1,5% |
Water | 55% |
Lijnzaad | 20% |
Desem | 20% |
Water voor lijnzaad | 28% |
209,5% |
Stap 1
Maak van beide degen een goed afgekneed deeg: de uiteindelijke 209,5% deegtemperatuur moet 26 graden zijn. Laat het deeg 60 minuten rijzen.
Stap 2
Weeg beiden deegsoorten als volgt af op stukken 415 gram.
Stap 3
Alle deegstukken licht opbollen. Leg de deegstukken op een deegkleedje en dek ze goed af. Geef het deeg nu een rijs van 20 minuten.
Stap 4
Nu is het tijd om het brood te gaan vormen. De ronde bolletje 3 maal met een krabber in het midden insteken en druk de binnenkant (de punten naar buiten) zodat er een ster ontstaat en decoreer het lijnzaaddeeg met decomais.
Stap 5
Doe van beide degen de sterren op elkaar plaatsen zodat je een brood krijgt met 2 kleuren brood. Geef de sterren een narijs van 60 minuten.
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.