
Recept en foto’s: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team
Briochedeeg
Ingrediënten:
- 100 % Super Patent Kristal
- 5 % gist
- 2 % zout
- 1 % melkpoeder
- 6 % basterdsuiker
- 6 % suiker
- 50 % vers ei
- 8 % water
- 60 % boter
Bereidingswijze:
Verwerken:
Rol het deeg uit op 2,5 mm. Steek met de klaversteker een stukje deeg uit. Plaats dit in de mini muffinvorm. Spuit een beetje frangipane in. Narijs van circa 60 minuten.
Bakken op 230 °C boven en 220 °C onder.
Baktijd: circa tien minuten.
Mascarpone crème
- 300 gr room
- 50 gr suiker melis
- 3 gr gelatine
- 18 gr koud water
- 1 vanillestokje
- 150 gr mascarpone
Bereidingswijze:
- Week de gelatine in koud water.
- Kook vijftig gram room met de vanille en de suiker en laat vijftien minuten infuseren.
- Smelt de gelatine en zeef de room en voeg samen.
- Voeg de gelatine/room aan de mascarpone en voeg ook de room toe.
- Koel minimaal zes uur terug.
- Draai luchtig wanneer nodig.
Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl of info@nederlandspatisserieteam.nl.