Nieuws

No Waste Bread: brood voor de diepvries

No Waste Bread

Online supermarkt Stockon heeft samen met Incubaker No Waste Bread ontwikkeld. Dit brood blijft volgens de makers lekkerder bij invriezen. Met dit brood wil Stockon voedselverspilling tegen gaan. Diverse onderzoeken laten zien dat brood in de top drie van meest weggegooide producten staat.

No Waste Bread

Eva Jansen van Incubaker: “Bij consumenten is het besef ontstaan dat de vriezer er niet alleen is voor gemak, maar dat deze ook helpt bij het tegengaan van verspilling. Ondanks dat de kwaliteit van brood er in de vriezer op achteruit gaat, vriezen consumenten nog massaal brood in.” Het nieuwe No Waste Bread wordt na het ontdooien weer zacht. De ontwikkelaars denken dat consumenten het brood minder vaak weg zullen gooien, wat bij draagt aan een lagere footprint.

Voor het brood gebruiken de bakkers van Incubaker een goede kwaliteit tarwe uit Frankrijk en Duitsland. Deze tarwe bevat veel eiwitten. Hierdoor is het brood steviger en elastischer zonder dat het klef is. Consumenten moeten er meer op kauwen en dat zorgt volgens de makers voor meer smaak in je mond. Stockon levert het No Waste Bread direct vanuit de bakkerij vers aan de consument gebracht. Het brood is beschikbaar in verschillende soorten wit en volkoren.

Invriezen van brood

Niet alleen het recept, maar ook de manier van invriezen is belangrijk voor de kwaliteit van het brood. Op de broodverpakking staan invriestips. Een van de tips die wordt gegeven is om het brood vóór het invriezen kort – ongeveer 15 minuten – op een warme plek te leggen, bijvoorbeeld in de zon. Hierdoor vriest het brood sneller in en blijft de kwaliteit beter behouden.

 

Deel dit artikel

Verwante dossiers: