Vliegend het najaar in op de Beko Najaarsdagen

20 september 2023 Esmee de Winter Jorien Tromp Esmee de Winter
De vijf specialisaties van Beko kwamen maandag en dinsdag samen onder één dak tijdens de Beko Najaarsdagen bij Hart van Holland in Nijkerk. Het thema dit jaar: met een vliegende start het najaar in. 

De specialisaties van Beko werken samen onder één paraplu. Dat wilde de organisatie van de Beko Najaarsdagen dit jaar extra benadrukken, wat is terug te zien in de decoratie en opbouw. De ingang van de beurshal is versierd met paraplu’s in de kleuren van Beko. Voor het interieur is de organisatie aangehaakt op de industriële look en feel van het gebouw. Marquerithe Verheul (directeur Beko Coöperatie) is blij met de nieuwe locatie. “Het is een beetje industrieel en geeft meer een beursgevoel.”

Tom Vogels, marketeer bij Beko, vertelt hoe ze de organisatie dit jaar hebben aangepakt. “Op de beursvloer hebben we een bakkerij nagebootst. De grote stand in het midden van de hal is de eyecatcher. Aan de voorkant van de muur bevindt zich het lunchroom-gedeelte, met broodjes, patisserie, ijs en dranken. Aan de achterkant bevindt zich de bakkerij met het productiegedeelte. Zo laten we zien hoe alle producten van Beko in de praktijk tot hun recht komen.” Alles dat in de lunchroom van de beurs te proeven is, komt van Beko-leveranciers. 

Lunchroom Beko Najaarsdagen Lunchroom op de Beko Najaarsdagen (© Esmee de Winter)

Bakkerij van Beko Techniek 

Op de stand van Beko Techniek is een bakkerij nagebouwd waar op ambachtelijke wijze live brood wordt gebakken, met behulp van bakkerijmachines. “Hier willen we laten zien hoe je met minder handjes hetzelfde werk kan leveren.” Bezoekers kunnen onder andere desemstokbrood en desembroodjes met olijven en dille proeven. 

Beko Techniek Beko Najaarsdagen Ambachtelijke bakkerij van Beko Techniek (© Esmee de Winter)

Nieuwe producten en recepten

Dré Eversteijn van Debic zette de bezoekers verschillende creaties voor van de Cream Plus Mascarpone: een appelkaneelsoes, namelaka en luchtige tiramisugebakjes. Aan de appelkaneelsoes is kaneelsuiker toegevoegd om een stevige textuur te krijgen, terwijl in het tiramisugebak opgeklopt eiwit voor een luchtige textuur zorgt. “De bakker kan dit product in veel creaties gebruiken voor meer smaak”, aldus Dré Eversteijn.  

Beko Najaarsdagen Debic Dré Eversteijn (Debic) presenteert recepten met de Cream Plus Mascarpone (© Esmee de Winter)

Hiljo Hillebrand (Royal Steensma) ontwikkelde voor het najaar verschillende broodsoorten met aardappel als ingrediënt. “De toevoeging van aardappel maakt het brood spekkiger”, vertelt Hiljo. Het boerenkool-aardappelbrood bijvoorbeeld kan prima dienen als aanvulling op een avondmaaltijd of als bijzondere aanvulling op een borrelplank komende herfst en winter. De Potato Melange die Royal Steensma hiervoor maakte bevat in aardappelzuurdesem geweekte aardappelstukjes en aardappelvlokken.

Duurzame verpakkingsboom 

Op de stand van Beko Verpakkingen staat een duurzaamheidsboom, opgetuigd met nieuwe duurzame verpakkingen. Beko Verpakkingen introduceert een nieuwe recyclebare koffiebeker, die 100% herbruikbaar zijn. Ook zijn er papieren broodclips, herbruikbare zakjes voor kleinbrood en volledig afbreekbare ijslepeltjes in de boom te vinden. 

Beko Verpakkingen (© Jorien Tromp)

Livestream op YouTube 

Voor iedereen die de Beko Najaarsdagen niet bij kon wonen, of de beurs nog eens wil herbeleven, is er een livestream opgenomen waarin Sander van Gastel, online marketeer bij Beko, een ronde maakt langs de hoogtepunten van de beurs. De livestream is hier terug te zien. 

Altijd op de hoogte blijven?