Vipam International bv en Fris Gedroogd Fruit zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Samen brengen de bedrijven kleine stukjes gedroogd fruit zoals cranberry, sinaasappel en vijg op de markt.

Vanaf 1 november 2023 zijn 1 á 4 mm gedroogde fruitstukjes cranberry, gember, sinaasappel, vijg en zwarte olijf in 450 á 700 gram bakken te verkrijgen bij Vipam International. Per 1 januari 2024 breidt Vipam het assortiment verder uit met 1 kilo zakken in 5 á 7 mm in dezelfde smaken plus banaan en mango.

Arjan van de Rovaart, directeur van Vipam International, heeft veel vertrouwen in het succes van deze samenwerking: “Dit is echt een nieuw product dat veel toepassingen kent en daarom goed past bij ons bestaande assortiment”. Samen met Hans Apontoweil, eigenaar van Fris Gedroogd Fruit, hief hij een glas – symbolisch gevuld met gedroogde mango- en cranberry stukjes – op de samenwerking.

Fris Gedroogd Fruit
Fris Gedroogd Fruit heeft sinds 2014 het alleen verkooprecht voor de merken Collection Gourmet, Lilifruit, en Indusfruits van het bedrijf Fruit Gourmet voor heel Duitsland en de Benelux. Het bedrijf levert sinds 2015 biologische producten aan UDEA, BIOFRESH en Odin. Daarnaast zijn ze sinds 2017 actief in de foodservice bij o.a. Bidfood, Zegro en HANOS.

Fruit Gourmet
Fruit Gourmet is een familiebedrijf uit Zuidwest-Frankrijk dat opgericht is in 1992. Het bedrijf telt 47 werknemers, heeft een omzet van 9 miljoen euro en opereert wereldwijd. Zij leveren gedroogd fruit op maat in stukjes, en zijn daarnaast gespecialiseerd in het langzaam ‘’wellen’’ van (biologisch) gedroogd fruit. Fruit Gourmet levert aan de industrie, (bio) speciaalzaken, retail en de foodservice.  Het bedrijf heeft de volgende certificeringen: IFS, Bio, Halal, Casher en Ecovadis. In 2023 is er een zonnepanelen park aangelegd van 1.600m2 die met zonne-energie o.a. de pasteurisatie oven laat draaien.

Vipam International
Vipam International is sinds 1960 leverancier van een veelzijdig assortiment exclusieve hulpgrondstoffen en decoratiematerialen.  Of u nu banketbakker, patissier, chocolatier, ijsbereider, horeca of semi-industrie bent. Graag zijn zij het vertrouwde adres zodat u het onderscheid kan maken.  Vipam is een service gerichte organisatie die haar klanten hoogwaardige producten levert en daarin zo breed mogelijk de klant ondersteunt.

Altijd op de hoogte blijven?