Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Broodjes/koek_unsplash

Vandermoortele, Belgisch voedingsbedrijf voor bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten, bouwt een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne voor de productie van koffiekoeken. De investering bedraagt circa 25 miljoen euro. Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit van de koeken met ongeveer 25.000 ton per jaar uitgebreid.

Met de productie in de nieuwe fabriek wil Vandermoortele aan de groeiende vraag naar koffiekoeken voldoen. Deze markt groeit jaarlijks met 3 tot 5%. Vandermoortele produceert nu 40.000 ton koffiekoekjes per jaar in twee fabrieken. De bouw van de fabriek in Torcé start in september en moet rond april volgend jaar operationeel zijn.

Bakkerijproducten zijn goed voor 60% van de omzet van Vandermoortele. Eind 2021 beschikte het bedrijf over circa 25 productievestigingen in 7 landen, waarvan 20 voor bakkerijproducten. Vorig jaar investeerde Vandermoortele bijna 40 miljoen euro in de uitbreiding en verbetering van de productiecapaciteit.

Bron: FoodHolland

Dossiers
Lees ook
Belgische bakkerijen roepen op tot exportverbod tarwe

Belgische bakkerijen roepen op tot exportverbod tarwe

Verschillende industriële bakkerijen in België willen een verbod op de export van Europese tarwe buiten de Europese Unie. Dat schrijft het Belgische dagblad De Tijd. De bakkers vrezen een tekort aan bloem omdat landen buiten Europa hun grondstoffen nu ook bij hun leveranciers halen.

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het laatste deel met de EverBake...

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

'We willen onze machines energiezuiniger maken'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het tweede deel met Divardy.