Training 'Topclass' voor broodbakkers

WAGENINGEN - In september start de training ‘Topclass’ in Wageningen voor broodbakkers (MBO 2 of 3) uit het ambacht en de industrie, die meer willen weten over grondstoffen, kneden, rijzen, bakken, structuur en smaak. De training is bedoeld voor broodbakkers die zich willen ontwikkelen en niet alleen diepgaande kennis willen opdoen over de productie van grootbrood en kleinbrood, maar ook zelf willen ervaren hoe het beter kan. Kwaliteit en verdieping staan centraal in deze training.

Theorie en praktijk

De training is een combinatie van theorie en praktijk. De 8 trainingsdagen worden ondersteund door een online leeromgeving. Naast de trainingsdagen zijn er praktijkopdrachten om in het bedrijf uit te voeren. De training wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 12 personen) zodat er ruimte is voor ieders vragen en ontwikkeling.

Uitvoering

De uitvoering van de training wordt verzorgd door ervaren praktijkmensen/trainers, onder andere Hans Som, Kees Goos, Peter Bienefelt en Jan Zweistra. Voor vragen en informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Nationale Bakkerij Academie: Andre: 0650898946 of Jasper: 0650580453

Lees ook
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

STAP-subsidie beschikbaar voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier wil de overheid mensen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook in de bakkersbranche kun je de STAP-subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseerden op 11 maart een webinar over het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Vanwege de grote belangstelling vindt dit webinar op 6 juli nogmaals plaats.