Tentoonstelling De Kunst van Brood

De kunst van brood

In Het Sieraad in Amsterdam is van 9 tot en met 12 mei  de tentoonstelling ‘De Kunst van brood’ te zien. Het is geen klassieke tentoonstelling, over de geschiedenis en bereiding van brood. Maar voor de tentoonstelling hebben negen moderne kunstenaars inspiratie gehaald uit brood. Het resultaat bestaat  uit onder andere geluidskunst, video en sculpturen. Het gaat om de kunstenaars Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra, Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi.

In een aantal vlogs wordt een tip van de sluier opgelicht, maar het blijft spannend wat de kunstenaars gemaakt hebben. De inspiraties van Clarine Weve (“het wezen van gist heeft zichzelf vormgegeven”) en Atelier van Lieshout (“brood is SEKS”) prikkelen in ieder geval de verbeelding.

Naast de expositie is er een doorlopend programma met thuisbakkers, jonge ondernemers, workshops en gastsprekers. Ook  wordt er live kunst gemaakt onder leiding van Ruganzu Bruno. Hij is oprichter van Ecoart Uganda, een organisatie die afval gebruikt om de leefomgeving te verbeteren, bijvoorbeeld door er speeltuinen van te maken. Hij maakt samen met Amsterdamse kinderen drie dagen lang een beeldhouwwerk van afval, dat achterblijft na broodconsumptie.

De Kunst van Brood wordt georganiseerd door Bake Five. Dit is een coöperatie van zelfstandige, industriële bakkerijen. Het doel van de expositie is om bij te dragen aan het populaire besef van de cultureel-maatschappelijke waarde van brood

Meer informatie is te vinden op de website.

Lees ook
Walgen tijdens tentoonstelling ‘Disgusting Food Museum’

Walgen tijdens tentoonstelling ‘Disgusting Food Museum’

We zijn allemaal dagelijks bezig met het maken van lekker eten en goede producten voor onze klanten. Maar in Zweden draait het deze dagen om vies eten. Geroosterde cavia, muizenwijn, soep van schapenhoofd. Dit is slechts een greep uit wat er allemaal te vinden is in het ‘Disgusting Food Museum’. Walging is een van de zes fundamentele menselijke emoties....

Magneten voor vakidioten!

Magneten voor vakidioten!

Regelmatig kom ik ze tegen, organisaties die als een magneet op mij werken. Ze dagen mij uit, geven mij de vrijheid en bieden mij de ruimte om alsmaar weer mijzelf te ontdekken en door te ontwikkelen. Het gaat om kleine dingen als leren van je collega’s, verantwoordelijkheden krijgen, meepraten over de koers, of zelfs ruimte krijgen om een volledige...

Borgesius mag Bakkersland overnemen

STADSKANAAL - Bakkerij Borgesius heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedkeuring gekregen voor de overname van Bakkersland Groep. Door de overname stoppen Borgesius en coöperatie Bake Five hun samenwerking. “Met de overname zijn de ambities en strategische keuzes van Bake Five en Borgesius zodanig uit elkaar gegroeid dat partijen hebben besloten dat hun wegen zich zullen scheiden”, meldt het bedrijf. Bake Five Borgesius was sinds 1997 lid van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. Bake Five combineert inkoop, verkoop en marketing van...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...