Bakkers zetten zich in voor Villa Pardoes

Villa Pardoes

Dat je meer voor elkaar krijgt als je samenwerkt, blijkt maar weer door de mooie best practice van Bakery Nexus voor Villa Pardoes. Bakery Nexus organiseerde met de hulp van verschillende bedrijven uit de bakkerijbranche een drietal activiteiten voor de gasten van Villa Pardoes en liet hen even hun zorgen vergeten.

Villa Pardoes

Villa Pardoes is een initiatief van de Efteling waarbij kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek beleven. In een sprookjesachtig vakantieverblijf kunnen kinderen met hun (groot)ouders en broertjes en zusjes onbezorgd genieten en ontmoeten ze andere gezinnen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. Ook de bakkerijbranche draagt zijn steentje bij.

De bakkerij heeft een product dat tot de verbeelding spreekt bij alle leeftijden en zich bij uitstek leent om tussen alle verdrietige momenten een hart onder de riem te steken. Bakery Nexus nam het voortouw in het organiseren van een drietal activiteiten. Ze haakten bedrijven aan, niet om geld te doneren, maar om bij te dragen vanuit een eigen specialisme. Bijvoorbeeld door grondstoffen beschikbaar te stellen of door de activiteiten te begeleiden.

Activiteiten Bakery Nexus

Het resulteerde in een grote paasbrunch in het voorjaar waar de kinderen zelf de broodjes versierden, een taartenworkshop in najaar waar kinderen de taart voor de verjaardag van Pardoes maakten en een Sint-activiteit waarbij er flink werd uitgepakt met lekkere chocoladeletters en pepernoten. Maar liefst 36 gezinnen kijken terug op een onvergetelijke ervaring.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door: Bake Five, Hans de Echte Bakker, Bakkerij Co van Daalen, Het Bankethuis, Bakkerij Pater, Puratos, Bakkerij van der Sterre, Royal Steensma, Beko Verpakkingen, Sonneveld, Callebaut, Van der Windt  Verpakking, Danvo, Veldt Banket, Echte Bakker Lenes en Zeelandia

Sinds dat Villa Pardoes 18 jaar geleden haar deuren opende, zijn er ruim 7.000 gezinnen verwend met een weekje vakantie. Bakery Nexus zet de activiteiten ook in 2019 graag door. "Draag je steentje bij door mee te doen met een van de activiteiten. We bereiken een sterke samenwerking in de branche, laten ons krachtig zien richting de klant én we maken gezinnen blij. Als dat geen win-win situatie is!"

Doe mee met Tikkertje voor Villa Pardoes!

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Doe net als vele BN’ers mee met Tikkertje voor Villa Pardoes. Stuur de Tikkie-betaling (à €2,-) direct door aan je netwerk zodra je ‘m ontvangt. Bakery Nexus zal de aftrap doen door de bestuursleden van Het Genootschap de Tikkie te sturen. Met elkaar kunnen we veel voor elkaar krijgen!

Lees ook
Kasteelgebakje

Kasteelgebakje

De derde week van april is Vakschool Wageningen jaarlijks het strijdtoneel van de Jeugdvakwedstrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Brood&Banket (NK). Bakery Nexus trakteert de winnaars traditiegetrouw op het Junior College: een vaktechnische masterclass en een netwerkmoment voor een zachte landing in de branche. Een werkende formule waar je...

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Handen uit de mouwen! Dat was de oproep in mijn vorige column. De strekking: “Je kunt wachten tot voldoende grondstoffen, personeel en de juiste regelgeving voorhanden zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan.” Arend Kisteman werd nieuwsgierig en vroeg me wat Bakery Nexus gaat doen.

Circulaire sinaasappelschillen

Circulaire sinaasappelschillen

Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen transportkilometers én de producten zijn verser dan ooit.