Bakkers zetten zich in voor Villa Pardoes

Villa Pardoes

Dat je meer voor elkaar krijgt als je samenwerkt, blijkt maar weer door de mooie best practice van Bakery Nexus voor Villa Pardoes. Bakery Nexus organiseerde met de hulp van verschillende bedrijven uit de bakkerijbranche een drietal activiteiten voor de gasten van Villa Pardoes en liet hen even hun zorgen vergeten.

Villa Pardoes

Villa Pardoes is een initiatief van de Efteling waarbij kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek beleven. In een sprookjesachtig vakantieverblijf kunnen kinderen met hun (groot)ouders en broertjes en zusjes onbezorgd genieten en ontmoeten ze andere gezinnen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. Ook de bakkerijbranche draagt zijn steentje bij.

De bakkerij heeft een product dat tot de verbeelding spreekt bij alle leeftijden en zich bij uitstek leent om tussen alle verdrietige momenten een hart onder de riem te steken. Bakery Nexus nam het voortouw in het organiseren van een drietal activiteiten. Ze haakten bedrijven aan, niet om geld te doneren, maar om bij te dragen vanuit een eigen specialisme. Bijvoorbeeld door grondstoffen beschikbaar te stellen of door de activiteiten te begeleiden.

Activiteiten Bakery Nexus

Het resulteerde in een grote paasbrunch in het voorjaar waar de kinderen zelf de broodjes versierden, een taartenworkshop in najaar waar kinderen de taart voor de verjaardag van Pardoes maakten en een Sint-activiteit waarbij er flink werd uitgepakt met lekkere chocoladeletters en pepernoten. Maar liefst 36 gezinnen kijken terug op een onvergetelijke ervaring.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door: Bake Five, Hans de Echte Bakker, Bakkerij Co van Daalen, Het Bankethuis, Bakkerij Pater, Puratos, Bakkerij van der Sterre, Royal Steensma, Beko Verpakkingen, Sonneveld, Callebaut, Van der Windt  Verpakking, Danvo, Veldt Banket, Echte Bakker Lenes en Zeelandia

Sinds dat Villa Pardoes 18 jaar geleden haar deuren opende, zijn er ruim 7.000 gezinnen verwend met een weekje vakantie. Bakery Nexus zet de activiteiten ook in 2019 graag door. "Draag je steentje bij door mee te doen met een van de activiteiten. We bereiken een sterke samenwerking in de branche, laten ons krachtig zien richting de klant én we maken gezinnen blij. Als dat geen win-win situatie is!"

Doe mee met Tikkertje voor Villa Pardoes!

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Doe net als vele BN’ers mee met Tikkertje voor Villa Pardoes. Stuur de Tikkie-betaling (à €2,-) direct door aan je netwerk zodra je ‘m ontvangt. Bakery Nexus zal de aftrap doen door de bestuursleden van Het Genootschap de Tikkie te sturen. Met elkaar kunnen we veel voor elkaar krijgen!

Lees ook
Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Verwen het oog!

Verwen het oog!

De bakker met zijn smoezelige schort die met één hand een laatste toef slagroom op een feestelijke verjaardagstaart spuit en met zijn andere hand zijn telefoon vasthoudt om dit heugelijke moment te delen met zijn volgers: zijn digitale klanten en ambassadeurs. Ik kan het alleen maar aanmoedigen, ook al zie ik ook die vaatdoek op de werkbank liggen en...

Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

De hele sector is druk doende met talloze creatieve aanpassingen om het werk te blijven doen in deze crisistijd. Zo ook Bakery Nexus. Afgelopen week werden de leden van de vereniging verrast met een uitnodiging voor de allereerste virtuele Nexus bijeenkomst én een toepasselijk pakket met items om ook thuis de Nexus-sfeer neer te zetten.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...