Steun Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Screenshot Flyer bakkerij museum

Screenshot Flyer Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Op 4 januari start de verbouwing van Bakkerijmuseum De oude bakkerij in Medemblik. Daarom start het museum een obligatie-actie. Zo wil het museum een groot draagvlak onder de lokale bewoners en branchegerelateerde bedrijven creëren.

Vanwege de toenemende populariteit heeft het Bakkerijmuseum De oude bakkerij meer ruimte nodig. "Ruimte voor een betere doorstroming van bezoekers, om de expositie beter te presenteren en bovenal meer ruimte om alle bezoekers het hele museum te kunnen laten beleven. Met de huidige inrichting is de grens bereikt en is samenvoeging met het in 2019 aangekochte naastgelegen pand de perfecte mogelijkheid voor vergroting van het museum."

Het plan

Voor de verbouwing is een plan gemaakt. Het doel is om het museum toegankelijker te maken. Fysiek, met onder andere een lift en een hellingbaan bij de entree. Ook komt er meer aandacht voor de inhoudelijke toegankelijkheid, zoals  proeverijen, voelobjecten en lichtsporen. Zo is het museum ook interessant voor visueel beperkte en mindervalide bezoekers. Daarnaast komt er meer aandacht voor de invloed van andere culturen in de Hollandse bakkerij.

Obligaties

Gemeente Medemblik, de BankGiro Loterij, de Rabobank, Microsoft, het VSBfonds zijn een aantal grote ondersteuners van dit project. Om lokale bewoners en branche gerelateerde bedrijven bij het project te betrekken start het museum een obligatie-actie. Er zijn drie soorten, waarmee de koper het museum financieel ondersteund. Ook is er een ludieke actie voor particulieren om een deegroller te adopteren of een tegeltje aan de wand in het museum.

Obligatiebollen

Voor de verbouwing verkocht het Bakkerijmuseum op 30 en 31 december oliebollen naar een recept van 350 jaar oud. Dit gebeurde onder de noemer ‘obligatiebollen’. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verbouwing van het museum.

 

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Het liefst hadden Sandra en Freek Hogenboom hun winkellocatie in Houten uitgebreid, om zowel de productie als verkoop op één locatie te doen. Dat ging echter niet, en dus kozen ze voor een alternatief. Ze kochten het gehele bedrijfspand dat ze deels huurden voor hun broodbakkerij en verdubbelden daarmee hun vloeroppervlak. Met deze uitbreiding kan het...

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.