BankGiro Loterij steunt Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Bakkerijmuseum_Foto Roy Beusker

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala geeft de BankGiro Loterij geld aan culturele instellingen. Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik was een van de gelukkigen. Het museum kreeg een bedrag van 250.000 euro. 

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij wordt steeds populairder en trekt steeds meer bezoekers. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij wil het museum het buurpand aankopen. Deze aankoop maakt het mogelijk om de publieksruimte uit te breiden, een logische routing te creëren voor het publiek en de mogelijkheid voor een expositie- en workshopruimte. Ook kan er dan een lift worden geplaatst die zorgt voor betere fysieke toegankelijkheid.

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Op Facebook laat het museum weten erg blij te zijn met de bijdrage. "De BankGiroLoterij heeft een prachtige schenking gedaan aan ons museum om ons buurpand te bekostigen en de verbouwing te realiseren. We mogen maar liefst 250.000 euro ontvangen!! Wij zijn hier vanzelfsprekend ontzettend blij mee en willen de BankGiroLoterij en alle deelnemers hieraan echt heel erg bedanken! Ons museum gaat dankzij dit prachtige bedrag echt nóg beter en mooier worden; we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!"

Het museum is gevestigd middenin het historische centrum van Medemblik. Naast de collectie, demonstreren bakkers de oude technieken en er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. In 2017 werd het museum verkozen tot Beste uitje van Noord-Holland.

Meer schenkingen

Niet alleen het Bakkerijmuseum kreeg geld van de BankGiro Loterij, ook andere culturele instellingen kregen een schenking van de BankGiro Loterij. De organisatie verdeelde meer dan 12 miljoen. Het meeste geld ging naar het Rembrandtjaar. Het Mauritshuis, het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en de Lakenhal ontvingen in dat kader een extra bijdrage van ruim 1 miljoen euro. Het Dolhuys in Haarlem kreeg 700.000 euro, en het EYE Filmmuseum ontving 602.000 euro. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

 
Lees ook
Acht tips om je bedrijf te runnen van Stef en Mandy van Manen

Acht tips om je bedrijf te runnen van Stef en Mandy van Manen

Bakkerij Tetteroo heeft vestigingen in Naarden, Blaricum, Huizen en Muiderberg. Het is niet altijd makkelijk om ze allemaal op één lijn te krijgen. Hoe zet je een structuur neer zodat je alle zaken goed kunt runnen? Stef en Mandy van Manen geven acht tips.

Beko Advies maakt beheersing loonkosten en productiviteit inzichtelijk

Beko Advies maakt beheersing loonkosten en productiviteit inzichtelijk

Beko Advies geeft jaarlijks een publicatie uit waarin ervaringscijfers als richtlijnen worden gegeven met betrekking tot ureninzet, loonkosten en productiviteit voor het ambachtelijke brood- en banketbakkersbedrijf.

Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat

Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat

De Ambachtsbakker ondersteunt al jaren warme bakkers op het gebied van reclame, marketing, advies, online verkoop, kassasystemen en winkelinrichting. Het bedrijf helpt niet alleen bakkers onder de gelijknamige formulenaam, maar ook brood- en banketbakkers met hun eigen logo en naam. Om te verduidelijken dat het niet verplicht...

Unieke kans in Amerika

Unieke kans in Amerika

Beschrijving Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York? We zoeken 3 bakkers voor een bepaalde periode in een buitenwijk (the Hamptons)...

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Beschrijving In deze fulltime functie werk je geheel zelfstandig, onder leiding van de operationeel manager, waarbij je zorg draagt voor de juiste match tussen vraag...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Beschrijving Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie...