BankGiro Loterij steunt Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Bakkerijmuseum_Foto Roy Beusker

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala geeft de BankGiro Loterij geld aan culturele instellingen. Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik was een van de gelukkigen. Het museum kreeg een bedrag van 250.000 euro. 

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij wordt steeds populairder en trekt steeds meer bezoekers. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij wil het museum het buurpand aankopen. Deze aankoop maakt het mogelijk om de publieksruimte uit te breiden, een logische routing te creëren voor het publiek en de mogelijkheid voor een expositie- en workshopruimte. Ook kan er dan een lift worden geplaatst die zorgt voor betere fysieke toegankelijkheid.

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Op Facebook laat het museum weten erg blij te zijn met de bijdrage. "De BankGiroLoterij heeft een prachtige schenking gedaan aan ons museum om ons buurpand te bekostigen en de verbouwing te realiseren. We mogen maar liefst 250.000 euro ontvangen!! Wij zijn hier vanzelfsprekend ontzettend blij mee en willen de BankGiroLoterij en alle deelnemers hieraan echt heel erg bedanken! Ons museum gaat dankzij dit prachtige bedrag echt nóg beter en mooier worden; we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!"

Het museum is gevestigd middenin het historische centrum van Medemblik. Naast de collectie, demonstreren bakkers de oude technieken en er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. In 2017 werd het museum verkozen tot Beste uitje van Noord-Holland.

Meer schenkingen

Niet alleen het Bakkerijmuseum kreeg geld van de BankGiro Loterij, ook andere culturele instellingen kregen een schenking van de BankGiro Loterij. De organisatie verdeelde meer dan 12 miljoen. Het meeste geld ging naar het Rembrandtjaar. Het Mauritshuis, het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en de Lakenhal ontvingen in dat kader een extra bijdrage van ruim 1 miljoen euro. Het Dolhuys in Haarlem kreeg 700.000 euro, en het EYE Filmmuseum ontving 602.000 euro. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

 
Lees ook
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.