Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding

BUNNIK - Sportsgrain Bar, een product dat ontstaan is tussen een samenwerking van Bakels Senior N.V., Millets Place en NTCP8, heeft de Jaarprijs Goede voeding 2015 gewonnen. De vakjury koos de Sportsgrain Bar uit drie genomineerden. De bar is uit circa 35 inzendingen verkozen tot winnaar.

Bron van vezels

Volgens juryvoorzitter Frans Kok is de Sportsgrain Bar een bron van vezels, bevat het vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natriumgehalte. “Daarmee is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen”, vindt de vakjury. De Sportsgrain Bar bevat volkorenmeel, gist, zout en water, teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge).

  • Sportspecifieke eigenschappen
  • De Sportsgrain Bar (70 gram) is een broodproduct met sportspecifieke eigenschappen. De samenstelling is gebaseerd op aanbevelingen van HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition, die in opdracht van Sportsgrain onderzoek uitvoerden in het InnoSportLab Papendal en het

Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal.

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...