Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding

sportsbar-mockup (2)

BUNNIK - Sportsgrain Bar, een product dat ontstaan is tussen een samenwerking van Bakels Senior N.V., Millets Place en NTCP8, heeft de Jaarprijs Goede voeding 2015 gewonnen. De vakjury koos de Sportsgrain Bar uit drie genomineerden. De bar is uit circa 35 inzendingen verkozen tot winnaar.

Bron van vezels

Volgens juryvoorzitter Frans Kok is de Sportsgrain Bar een bron van vezels, bevat het vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natriumgehalte. “Daarmee is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen”, vindt de vakjury. De Sportsgrain Bar bevat volkorenmeel, gist, zout en water, teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge).

  • Sportspecifieke eigenschappen
  • De Sportsgrain Bar (70 gram) is een broodproduct met sportspecifieke eigenschappen. De samenstelling is gebaseerd op aanbevelingen van HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition, die in opdracht van Sportsgrain onderzoek uitvoerden in het InnoSportLab Papendal en het

Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal.

Lees ook
Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Oude ambachten worden steeds populairder

Oude ambachten worden steeds populairder

Het brouwen van bier, het branden van koffie en het bakken van brood. Oude ambachten die, in een nieuw jasje, snel aan populariteit winnen. Waar komt deze ‘revival’ van oude ambachten vandaan?

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...