Skills The Finals, (v)mbo- talenten zijn klaar voor de arbeidsmarkt.

12 maart 2018

De nationale finales van de vmbo- en mbo-vakwedstrijden vinden van 15 tot en met 17 maart plaats in Overijssel. Samen met het ROC van Twente, het Deltion College en de Groene Welle organiseert WorldSkills Netherlands de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in de IJsselhallen in Zwolle en op mbo-locaties.

Ongeveer 650 mbo-leerlingen en 350 vmbo-leerlingen uit heel Nederland gaan daar strijden voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. De finales voor de vmbo-leerlingen worden gehouden op 15 maart.  De wedstrijden van de mbo-leerlingen zijn verspreidt over alle drie de dagen. Eén van de vakrichtingen is patissier. In 2017 won Iris Kleinjan deze wedstrijd.

Tien deelnemers doen mee de patissierwedstrijd. Donderdag 15 en vrijdag 16 maart vinden de halve finales plaats. Op zaterdag 17 maart is de grote finale.

Alle deelnemers voeren opdrachten uit in hun vakgebied en deze worden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Hiermee laten leerlingen zien of ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Daarnaast is het een kweekvijver voor talenten, vooral voor de sectoren waar veel tekorten zijn.

Altijd op de hoogte blijven?