PIVA steunt Helpende Handjes met 40.000 koekjes

PIVA Helpende handjes

Het Belgische opleidingsinstituut PIVA steunt het initiatief Helpende Handjes met 40.000 koekjes  gebakken door de leerlingen van 6TB. Helpende Handjes vzw zamelt fondsen in voor diverse goede doelen en ondersteunt een werkatelier voor mensen met een beperking.

Onder leiding van Chef De Vocht bakten de leerlingen van 6TBBa 40.000 koekjes. De leerlingen van 4TBB en 5TBB hielpen met het draaien van degen en de leerlingen van 2B met het verpakken van de koekjes. "Vele helpende handjes maken licht werk!", aldus PIVA.

“Nu de feestperiode nadert en we ons voorbereiden op sobere feestdagen, zijn initiatieven als deze extra hartverwarmend", zegt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs. "Het is mooi te zien hoe onze vakleerkrachten hun leerlingen niet enkel de kneepjes van het vak bijbrengen, maar ook burgerzin en engagement voor goede doelen. Vele handen hebben er tijdens diverse bakdagen aan gewerkt en ik ben er zeker van dat niemand aan deze lekkere en schattige koekjes zal kunnen weerstaan.”

Helpende Handjes

Helpende Handjes zijn gepatenteerde handvormige koekjes met een hartje. Het idee erachter is dat ze een tool zijn voor iedereen die fondsen wil verzamelen voor een goed doel, van steun aan bijvoorbeeld instellingen of scholen tot verenigingen of individuen enzovoort. De vzw biedt de koekjes tegen een lage prijs aan. Zo kunnen initiatiefnemers het eigen goede doel met de verkoop van de koekjes helpen, maar steunen ze ook een werkatelier voor mensen met een beperking: per aankoop één euro.

Het Antwerps koppel Tamara Nolens en Sven Van de Velde runnen Helpende handjes. Zij hebben een kindje met het zeldzaam syndroom SYNGAP1. Dochter Oa zal nooit zelfstandig kunnen wonen. Tamara en Sven willen een project verwezenlijken waar hun dochter en andere mensen met een beperking een thuis, een werkplek en een stukje geluk kunnen vinden.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Onderweg

Onderweg

De traditionele maaltijd wordt zeldzamer. In plaats hiervan gaan meer en meer consumenten op zoek naar een tussendoortje, dat ze snel en gemakkelijk mee kunnen nemen. Pubers en jongvolwassenen snacken het meest: meermalen per dag. Voor bakkers ligt hier een kans door broodsnacks of cakevarianten te ontwikkelen die gemakkelijk zijn mee te nemen. Het...

Zeventigplussers ontwikkelen eigen koekjesmerk

Zeventigplussers ontwikkelen eigen koekjesmerk

Na vijftig jaar werken gingen de bakkers Eef en Maarten niet achter de geraniums zitten. De zeventigplussers ontwikkelden na hun pensionering koekjes met de smaak en kwaliteit van vroeger, genaamd Dutch & Dapper. En met succes, de koekjes liggen inmiddels in de schappen van Albert Heijn. Na hun pensioen kregen de bakkers van hun werkgever bakkerij...

Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

Van Eigen Deeg verpakt duurzaam

Van Eigen Deeg introduceert als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Samen met Bio4Pack ontwikkelde Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking. Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. De etiketten zijn...