Opleider PIVA organiseert Doe-dag voor kinderen

PIVA Antwerpen

Het provinciale instituut PIVA in Anwerpen organiseert een Doe-dag voor kinderen die in het zesde leerjaar van het lagere onderwijs zitten. Tijdens de Doe-dag op 24 januari maken de kinderen kennis met de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Zo hoopt PIVA kinderen te helpen bij hun keuze voor het secundair onderwijs.

De kinderen volgen workshops in de vier verschillende afdelingen. Zo kunnen ze in de slagerij een gourmetassortiment uitwerken. Op de andere afdelingen kunnen de kinderen onder andere koekjes bakken , een workshop chocolade volgen, pannenkoeken en frietjes maken.

De ouders krijgen ondertussen een rondleiding door de school en krijgen informatie over het nieuwe Belgische aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs. De Doe-dag is op woensdag 24 januari tussen 13 en 16 uur.

Lees ook
Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn in België

Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn in België

Barry Callebaut bouwt een nieuw Global Distribution Centre in het Belgische Lokeren. Dit chocolademagazijn krijgt een oppervlakte van meer dan 60.000 m² en zal energieneutraal opereren. Het nieuwe magazijn moet in de loop van 2021 gereed zijn.  De kleine magazijnen in de buurt van Aalst wil Callebaut gaan sluiten en alle logistieke activiteiten...

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in Rotterdam. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...