Opleider PIVA organiseert Doe-dag voor kinderen

PIVA Antwerpen

Het provinciale instituut PIVA in Anwerpen organiseert een Doe-dag voor kinderen die in het zesde leerjaar van het lagere onderwijs zitten. Tijdens de Doe-dag op 24 januari maken de kinderen kennis met de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Zo hoopt PIVA kinderen te helpen bij hun keuze voor het secundair onderwijs.

De kinderen volgen workshops in de vier verschillende afdelingen. Zo kunnen ze in de slagerij een gourmetassortiment uitwerken. Op de andere afdelingen kunnen de kinderen onder andere koekjes bakken , een workshop chocolade volgen, pannenkoeken en frietjes maken.

De ouders krijgen ondertussen een rondleiding door de school en krijgen informatie over het nieuwe Belgische aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs. De Doe-dag is op woensdag 24 januari tussen 13 en 16 uur.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...

Bakery Sweets Center in gesprek over aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt

Bakery Sweets Center in gesprek over aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt

Veel bedrijven kampen met een personeelstekort vanwege de aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Dat vraagt om meer inzicht en een creatievere aanpak als de bakkerijsector wil blijven meedoen in de zoektocht naar goed personeel. Tijdens het BSC event gaan Sandra Berenpas en Marjolein Eenink hierover in gesprek met de leden van Bakery Sweets...