PIVA steunt Helpende Handjes met 40.000 koekjes

11 december 2020

Het Belgische opleidingsinstituut PIVA steunt het initiatief Helpende Handjes met 40.000 koekjes  gebakken door de leerlingen van 6TB. Helpende Handjes vzw zamelt fondsen in voor diverse goede doelen en ondersteunt een werkatelier voor mensen met een beperking.

Onder leiding van Chef De Vocht bakten de leerlingen van 6TBBa 40.000 koekjes. De leerlingen van 4TBB en 5TBB hielpen met het draaien van degen en de leerlingen van 2B met het verpakken van de koekjes. "Vele helpende handjes maken licht werk!", aldus PIVA.

“Nu de feestperiode nadert en we ons voorbereiden op sobere feestdagen, zijn initiatieven als deze extra hartverwarmend", zegt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs. "Het is mooi te zien hoe onze vakleerkrachten hun leerlingen niet enkel de kneepjes van het vak bijbrengen, maar ook burgerzin en engagement voor goede doelen. Vele handen hebben er tijdens diverse bakdagen aan gewerkt en ik ben er zeker van dat niemand aan deze lekkere en schattige koekjes zal kunnen weerstaan.”

Helpende Handjes

Helpende Handjes zijn gepatenteerde handvormige koekjes met een hartje. Het idee erachter is dat ze een tool zijn voor iedereen die fondsen wil verzamelen voor een goed doel, van steun aan bijvoorbeeld instellingen of scholen tot verenigingen of individuen enzovoort. De vzw biedt de koekjes tegen een lage prijs aan. Zo kunnen initiatiefnemers het eigen goede doel met de verkoop van de koekjes helpen, maar steunen ze ook een werkatelier voor mensen met een beperking: per aankoop één euro.

Het Antwerps koppel Tamara Nolens en Sven Van de Velde runnen Helpende handjes. Zij hebben een kindje met het zeldzaam syndroom SYNGAP1. Dochter Oa zal nooit zelfstandig kunnen wonen. Tamara en Sven willen een project verwezenlijken waar hun dochter en andere mensen met een beperking een thuis, een werkplek en een stukje geluk kunnen vinden.

Altijd op de hoogte blijven?