Pilot Bedrijfsontwikkelplan van stichting Bakkracht gestart

13 juni 2022 Redactie Bakkers in bedrijf Pixabay

Vijftien bakkersbedrijven, variërend van industrieel tot klein ambachtelijk, zijn van start gegaan met het Bedrijfsontwikkelplan van stichting Bakkracht. Ondernemers en medewerkers zetten daarbij een stip op de horizon en onderzoeken samen welke kennis en vaardigheden moeten worden ontwikkeld om de gestelde doelen te bereiken.

Het Bedrijfsontwikkelplan is een pilot van stichting Bakkracht en helpt (bakkers)bedrijven aan te geven waar ze naartoe willen en welke kennis, vaardigheden en functies daarvoor nodig zijn. Ook geeft het Bedrijfsontwikkelplan concrete ondersteuning bij het gericht opleiden van medewerkers in het kader van duurzame inzetbaarheid. Zo ontwikkelt de Haagse banketbakkerij Maison Kelder bijvoorbeeld een opleidingsplan voor de interne organisatie, om de kennis van leerlingen goed op het bedrijf te laten aansluiten.

Aanpak

De pilot biedt alle deelnemende bedrijven drie gezamenlijke sessies aan op locatie. In de eerste sessie ligt de focus op de organisatie, in de tweede sessie op de medewerkers en in de derde sessie worden de uitkomsten van de eerste twee sessies aan elkaar gekoppeld om een actieplan op te stellen.

Cocreatie

In de pilot van de stichting Bakkracht draait alles om cocreatie: op een interactieve manier samen aan de slag gaan om tot praktische en concrete uitkomsten te komen. Het Bedrijfsontwikkelplan geeft bakkersbedrijven de regie over de ontwikkeling van hun medewerkers, terwijl die medewerkers zelf ook betrokken zijn bij de totstandkoming van plannen, doelen en ambities.

Na evaluatie van de pilot kunnen ook andere geïnteresseerde bakkersbedrijven zich vanaf de zomer aanmelden voor deelname aan het Bedrijfsontwikkelplan. Bakkers in bedrijf doet verslag van de pilot in editie 9.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?