Patissier Trudelle geeft masterclass aan studenten

Masterclass Trudelle_PB Clingel College

Patissier Sébastien Trudelle gaf 1 april een masterclass aan de patisseriestudenten van het Cingel College in Breda. Trudelle behaalde onlangs de titel ‘Meilleur Ouvrier de France’. In Frankrijk is dit de hoogste titel die een patissier kan behalen.

Voor deze titel maakte Trudelle drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak. Hiervoor was het team van zijn pattisseriezaak Smores Pastry & Chocolates maanden bezig met de voorbereidingen. Vervolgens moest de patissier drie dagen in afzondering zijn vakmanschap laten zien. De jury beoordeelde de kandidaten op de werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat.

De MOF’s zijn te herkennen aan hun kraag in de Franse driekleur. Elke vier jaar wordt deze wedstrijd in Frankrijk georganiseerd. Trudelle was een van de vijftien deelnemende patissiers. Hij haalde de titel samen met vier andere patissiers.

Trudelle is samen met zijn vrouw Jennifer Heijnen eigenaar van Smores. Deze patisserie en chocolaterie heeft een vestiging in Meerssen en in Maastricht. In het assortiment zitten onder andere chocoladeproducten, gebak, macarons en bruidstaarten.

Patisserieopleiding Cingel College

Er is veel veel belangstelling voor de patissieropleiding van het Cingel College, die nu zeven jaar bestaat. Studenten vanuit heel Nederland gaan naar Breda om daar de opleiding te volgen. Het Cingel College leert studenten uitgebreide vaardigheden en technieken door onder andere diverse masterclasses aan te bieden.

De studenten doen op 3 en 4 juni proeven van bekwaamheid. Op 5 juni worden deze smakelijke werken tentoongesteld tijdens “De Patisserie Parade”. 

Lees ook
Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw in Vught komt deze decembermaand met nieuwe soorten ijsdesserts en ambachtelijke confitures. De producten bevatten minder suiker en worden gemaakt op basis van vers fruit.

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?” Als Marco Moen begint met praten...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...