Patissier Trudelle geeft masterclass aan studenten

Masterclass Trudelle_PB Clingel College

Patissier Sébastien Trudelle gaf 1 april een masterclass aan de patisseriestudenten van het Cingel College in Breda. Trudelle behaalde onlangs de titel ‘Meilleur Ouvrier de France’. In Frankrijk is dit de hoogste titel die een patissier kan behalen.

Voor deze titel maakte Trudelle drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak. Hiervoor was het team van zijn pattisseriezaak Smores Pastry & Chocolates maanden bezig met de voorbereidingen. Vervolgens moest de patissier drie dagen in afzondering zijn vakmanschap laten zien. De jury beoordeelde de kandidaten op de werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat.

De MOF’s zijn te herkennen aan hun kraag in de Franse driekleur. Elke vier jaar wordt deze wedstrijd in Frankrijk georganiseerd. Trudelle was een van de vijftien deelnemende patissiers. Hij haalde de titel samen met vier andere patissiers.

Trudelle is samen met zijn vrouw Jennifer Heijnen eigenaar van Smores. Deze patisserie en chocolaterie heeft een vestiging in Meerssen en in Maastricht. In het assortiment zitten onder andere chocoladeproducten, gebak, macarons en bruidstaarten.

Patisserieopleiding Cingel College

Er is veel veel belangstelling voor de patissieropleiding van het Cingel College, die nu zeven jaar bestaat. Studenten vanuit heel Nederland gaan naar Breda om daar de opleiding te volgen. Het Cingel College leert studenten uitgebreide vaardigheden en technieken door onder andere diverse masterclasses aan te bieden.

De studenten doen op 3 en 4 juni proeven van bekwaamheid. Op 5 juni worden deze smakelijke werken tentoongesteld tijdens “De Patisserie Parade”. 

Lees ook
‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...