Ode aan het ontbijt

Ode aan het ontbijt_NBC

Brood staat nog altijd bij velen steevast op de ontbijttafel. Zo’n 45 procent van de Nederlanders eet een boterham bij het ontbijt. Om brood als ontbijtproduct goed op de kaart te zetten, brengt het Nederlands Bakkerij Centrum een Ode aan het ontbijt.

Uit cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat zo'n 45 procent van de Nederlanders ontbijten met brood. Mannen ontbijten vaker met brood dan vrouwen. Van de vrouwen eet de leeftijdsgroep 30 – 39 het minst vaak brood bij het ontbijt.

Speciaal om brood als ontbijtproduct goed op de kaart te zetten, maakte het Nederlands Bakkerij Centrum de campagne Brood. Goed verhaal een Ode aan het ontbijt. Download deze of een van de andere odes via Broodnet en gebruik deze in de winkel of op social media.

Dossiers
Lees ook
Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Steeds vaker lees ik over duurzaamheid en initiatieven om verspilling van voedsel tegen te gaan. Wat kan ik daarmee in mijn bakkerijwinkel?

Stoppen met roken programma voor iedereen in de bakkerij

Stoppen met roken programma voor iedereen in de bakkerij

Vanaf 1 januari 2022 verandert de wetgeving omtrent rookruimtes in bedrijven. Rookruimtes zijn vanaf dan verboden en ook roken op het buitenterrein is voor veel bedrijven niet meer mogelijk. Projectbureau Veilig en Gezond biedt daarom een volledig Stoppen met Roken traject voor iedereen in de bakkersbranche.

Inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

In de week van 1 tot en met 5 november gaan kinderen weer met elkaar ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Brood speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom roept de organisatie bakkers op om deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt.