Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

Vakblad IJs digitaal_2-2021

De ijsbranche zit in de lift. Bij Vakblad IJs zien we al deze ontwikkelingen en daar dragen we graag aan bij. Daarom verschijnen er dit jaar tussen de papieren edities van het vakblad door extra online edities. Om u als ijsbereider van nog meer informatie en inspiratie te voorzien. De tweede digitale Vakblad IJs staat nu klaar.

Deze edities maken we met onze partners die ook graag bijdragen aan een gezonde, ambitieuze ambachtelijke ijssector. We hopen dan ook dat u dit magazine met veel plezier leest en dat u het doorstuurt naar collega’s als u denkt dat zij er wat aan kunnen hebben. Want dat u de informatie makkelijk kunt delen is één van de mooie voordelen van dit online platform. We zijn dan ook heel benieuwd wat u van dit nieuwe medium vindt. Wilt u ons iets laten weten of heeft u een idee voor een onderwerp? Stuur uw reactie naar info@vakbladijs.nl.

Dossiers
Lees ook
Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

Het IJscentrum begon tijdens de coronacrisis met het maken van instructies. Onlangs kwamen hier zeven nieuwe video's bij. De filmpjes laten zien hoe je chocolade tableert, een ijsmix pasteuriseert en hoe je infuseert. Daarnaast is er aandacht voor natte en droge karamelbereidingsmethode. Verder is het overzicht van machines en menu-instructies nu compleet.

IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

Het enthousiasme spat er vanaf bij ijsmaker Rik Jansen (25) en patissier Hans Spitsbaard (25). De voormalig winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ werkt intussen bij Puro Gelato & Caffè in Ede. Deze ijssalon van de familie Jansen is onlangs uitgebreid met een patisserie- en chocolade-assortiment. De kruisbestuiving tussen ijs, chocolade en gebak blijkt vruchtbaar,...