Niveau-aanduiding op diploma levensmiddelentechnologie

14 september 2016

EDE - De groep cursisten van opleider LSBL van de opleiding levensmiddelentechnologie heeft het diploma ontvangen. Het diploma is voorzien is van een niveau-aanduiding. De groep nam deel aan de op NLQF niveau 4 ingeschaalde applicatie opleiding levensmiddelentechnologie (LMT).

Ervaring

Liesbeth Beek werkt als zelfstandige in de voedingsmiddelenindustrie op het gebied van QA / kwaliteitszorg en is één van de gediplomeerde deelnemers. Zij ervoer de opleiding van LSBL – opleider in de voedingsindustrie uit Ede – als een goede brede basisopleiding, zeker wanneer je in een productieomgeving wilt werken. “De technologische onderwerpen vond ik interessant. Echt een aanvulling op mijn kennis en ik kan dit goed gebruiken in het veld. Ook microbiologie was een eyeopener. Veel wist ik al door mijn achtergrond en ervaring, maar het is fijn om de basis en het verband tussen al die verschillende aspecten van de levensmiddelenindustrie te horen. De behandelde onderwerpen zijn de basiskennis van levensmiddelen”, vertelt Beek enthousiast. “Ook de gepassioneerde docent daagde de cursisten met veel voorbeelden uit.” Doordat de opleiding is ingeschaald op niveau 4 en in deeltijd was, bleek de opleiding van LSBL voor Beek een goede keuze om meer over levensmiddelentechnologie te weten te komen.

Opleiding

De deelnemers startten afgelopen februari en hebben in 17 lesdagen theoretische kennis en inzicht op gedaan. Ook hebben ze een zestal opdrachten moeten uitvoeren aan de hand van de praktijk in het bedrijf waar ze werkzaam zijn. De opleiding werd afgesloten met een toets waarbij aan de hand van producten hun kennis werd getest. Het examen bestond uit een portfoliogesprek en vond plaats op de werkplek van de deelnemer. Hierin stonden de gemaakte opdrachten centraal. De diploma-uitreiking vond plaats vrijdag 9 september.

Startmomenten

In 2017 zijn er weer twee startmomenten voor deze opleiding. De eerste opleiding start op 3 februari en de tweede op 1 september.

Altijd op de hoogte blijven?