LSBL start opleiding brood

EDE - Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL) start in maart 2016 met de opleiding brood, om de relatie te leggen tussen de eigenschappen van brood en de procesinstellingen tijdens het bereiden. Door meerdere ontwikkelingen is de bakkerijsector constant in beweging, zo stelt de Landelijke Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL). Volgens het opleidingscentrum groeit daarom, met name bij grotere bakkerijen, grondstofleveranciers, machinefabrikanten en dienstverleners de behoefte aan vakmensen met technologisch inzicht in broodbereiding.

Praktisch

“De applicatie opleiding brood is een praktische opleiding, gericht op actuele kennis en inzicht in de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten,” legt Harry van der Sluijs, directeur bij LSBL uit. “Tijdens de opleiding staan broodbeoordeling en bloembeoordeling centraal. De deelnemer legt de relatie van broodbeoordeling naar grondstoffen, maar ook naar proceseigenschappen”, aldus Van der Sluijs. In deze opleiding kiezen de deelnemers een eigen broodproduct ter verbetering. Deze wordt gedurende de opleiding besproken, beoordeeld en verbeterd.

Broodbeoordeling

“Het doel van de opleiding is dat de deelnemer leert om de procesinstellingen dusdanig aan te passen dat het eigen broodproduct de gewenste broodbeoordeling behaald”, stelt van der Sluijs. Volgens de directeur worden alle onderdelen ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

De coronamaatregelen maken trainen op locatie lastiger. Wat volgens de regels nog wel mag, voelt voor veel bedrijven of medewerkers niet fijn. Daarom biedt Nationale Bakkerij Academie (NBA) nieuwe korte online trainingen aan zodat bedrijven en medewerkers toch de mogelijkheid hebben om te leren.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...