LSBL start opleiding brood

EDE - Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL) start in maart 2016 met de opleiding brood, om de relatie te leggen tussen de eigenschappen van brood en de procesinstellingen tijdens het bereiden. Door meerdere ontwikkelingen is de bakkerijsector constant in beweging, zo stelt de Landelijke Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL). Volgens het opleidingscentrum groeit daarom, met name bij grotere bakkerijen, grondstofleveranciers, machinefabrikanten en dienstverleners de behoefte aan vakmensen met technologisch inzicht in broodbereiding.

Praktisch

“De applicatie opleiding brood is een praktische opleiding, gericht op actuele kennis en inzicht in de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten,” legt Harry van der Sluijs, directeur bij LSBL uit. “Tijdens de opleiding staan broodbeoordeling en bloembeoordeling centraal. De deelnemer legt de relatie van broodbeoordeling naar grondstoffen, maar ook naar proceseigenschappen”, aldus Van der Sluijs. In deze opleiding kiezen de deelnemers een eigen broodproduct ter verbetering. Deze wordt gedurende de opleiding besproken, beoordeeld en verbeterd.

Broodbeoordeling

“Het doel van de opleiding is dat de deelnemer leert om de procesinstellingen dusdanig aan te passen dat het eigen broodproduct de gewenste broodbeoordeling behaald”, stelt van der Sluijs. Volgens de directeur worden alle onderdelen ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Lees ook
Laat het ambacht horen

Laat het ambacht horen

In december kijken mensen traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar, hoewel we in onze branche soms zouden willen dat we in die periode tijd hadden om even terug te kijken... Er valt veel te zeggen over 2021, maar ik denk dat de belangrijkste conclusie is dat het ambacht zichzelf stevig op de kaart heeft gezet.

Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

‘Hoevelaken-onwaardig’, noemen sommige klanten de nieuwe winkel van Bakkerij Toebast. “Ze vinden ons nieuwe interieur zó mooi dat het volgens hen niet meer bij het dorp past”, lacht eigenaar Dennis Toebast. “Maar binnen is het gezellig en warm. Dus onze winkel past perfect bij Hoevelaken. En bij ons. Deze ingrijpende verbouwing maakt ons klaar voor...

Van der Steen wint Beste Echte Bakker 2022

Van der Steen wint Beste Echte Bakker 2022

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made wint de Gouden Schieter 2022. “Wat zijn wij trots... opnieuw Beste Echte Bakker van Nederland!” staat te lezen op de Facebookpagina. “Ongelooflijk. De bekroning op ons werk, op ons fantastische team en op dag in dag uit kei en kei hard werken.”