Nieuw opleidingsseizoen

EDE - LSBL heeft haar website vernieuwd voor de start van het nieuwe opleidingsseizoen 2016/2017. De applicatie opleiding ‘brood’ gaat in op de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten. De opleiding wordt samen met NBC gegeven en wordt voor 2017 op verzoek gepland.

Doelgroep

De applicatie opleiding brood is bedoeld voor senior-operators, proefbakkers, kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars, verkopers, etc. die in hun werk te maken hebben met broodbereiding.

De opleiding

Tijdens de opleiding kunnen deelnemers de broodbeoordeling van het NBC zelf uitvoeren en wordt deze uitgebreid toegelicht. Daarnaast geeft een bloembeoordeling van het NBC een goede start voor de proces- en receptuurkeuze. De deelnemer leert de relatie leggen van het brood naar de product technologische aspecten, zoals gebruik grondstoffen, broodverbetermiddelen, enzymen, emulgatoren, oxidatiemiddelen, gist en zuurdesem en houdbaarheid. De relatie met de type processen en de keuze van korte en lange fermentatie worden behandeld en dit kan praktisch worden getest. Bij procestechniek is een excursie gepland en worden de nieuwe ontwikkelingen besproken, zoals kneedsystemen, rijsconditionering, frozen dough, ovens en het afkoelen van brood.

Instituutsdiploma

Alle onderdelen worden ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het NBC. Aan het eind van de opleiding wordt een praktische eindtoets afgenomen op de eigen werkplek en duurt 1,5 uur.  Na afloop van de opleiding ontvangen deelnemers een instituutsdiploma.

Open inschrijving of in-company

De applicatie opleiding brood is een open inschrijvingsopleiding. Deze opleiding kan ook in-company worden verzorgd.

Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.