Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Nieuwe drooghal Royal Steensma_foto Joachim de Ruijter

Foto's: Joachim de Ruijter

Wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke opende zaterdagochtend 25 mei de nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma. De wethouder reed, onder toeziend oog van algemeen directeur Rimmert de Jong en de medewerkers van Royal Steensma, op een heftruck de nieuwe hal binnen. De drooghal wordt gebruikt voor het drogen van gekonfijte vruchten en schillen.

De oude drooghal in Franeker brandde vorig jaar af. “Het was flink schrikken geblazen”, herinnert De Jong zich. “Toen ik kwam aanrijden, leek het of de hele fabriek verloren zou gaan. Dat hakt er wel in.” Maar dankzij de goede zonering en brandwerende voorzieningen bleef de schade tot het verlies van de drooghal beperkt. “Meteen na de brand hebben we alles uit de kast getrokken om zo snel mogelijk een nieuwe hal te kunnen bouwen. We hebben daarbij van alle kanten veel hulp gekregen. Ook onder onze medewerkers ontstond een groot gevoel van saamhorigheid. Samen hebben we de schouders eronder gezet, waar ertoe heeft geleid dat we een jaar na dato deze nieuwe hal in gebruik kunnen nemen.”

Innovatie
Nieuwe drooghal Royal Steensma 2_foto Joachim de Ruijter

Ook wethouder De Pee roemde de daadkracht van Royal Steensma. “Het voelt heel fijn om hier te staan, een jaar na die verschrikkelijke brand. We zijn als gemeente Waadhoeke trots op dit bedrijf, dat innovatief en exporterend is.” Als voorbeeld haalde De Pee de ontwikkeling en introductie van het suikervrije suikerbrood aan: een idee uit de koker van Royal Steensma, uitgevoerd door banketbakker Romke van der Meulen van Patisserie Schaafsma uit Franeker. Een knipoog naar gedeputeerde Sander de Rouwe, die vorig jaar Friese bedrijven verweet te weinig te innoveren en exporteren. “Bij Steensma wordt het tegendeel  bewezen”, vindt De Pee.

De nieuwe drooghal

Nieuwe drooghal Royal Steensma 3_foto Joachim de Ruijter

De nieuwe drooghal is ontworpen door architect Gerke Boekema en gebouwd door Bouwbedrijf Friso. De komende tijd wordt de hal verder ingericht met een droogband, droogkasten en een wervelbedddroger voor het drogen van gekonfijt product. Een beperkt deel van de vruchten die Royal Steensma konfijt – bessen, kersen, schillen van sinaasappel en citroen, ondergaat een droogproces via verschillende technieken. Dat is nodig om het product geschikt te maken voor verwerking in koekjes, muesli, chocolade repen of granola.

De totale locatie in Franeker heeft een omvang van 25.000 m2: de nieuwe drooghal meet 1.000m2. Op het gebied van konfijten en infuseren heeft Royal Steensma een leidende positie in de markt. De producten gaan vanuit deze locatie naar meer dan 50 landen over de gehele wereld.

 

Dossiers
Lees ook
Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Royal Steensma heeft haar website volledig vernieuwd en uitgebreid. De look & feel is compleet anders: veel meer beeldend, meer passend bij waar het bedrijf nu staat. De site navigeert verder veel gemakkelijker, steekt simpeler en logischer in elkaar en is overzichtelijker. Bezoekers vinden nu veel sneller wat ze zoeken, zonder veelvuldig te moeten...

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

2020 wordt het jaar van het brood. Tenminste, als het aan Royal Steensma ligt. Met de slogan ‘Brood, elke dag speciaal’ vestigt het bedrijf alle aandacht op brood. Tijdens Bakkersvak laat Royal Steensma onder meer innovaties zien op het gebied van broodingrediënten. Er wordt live brood gebakken en natuurlijk kan er geproefd worden.

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...