Brand bij vruchtenconfijterij Royal Steensma

Brand bij Royal Steensma

Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart een van de acht bedrijfshallen van Royal Steensma in Franeker in de as gelegd. Op deze locatie worden vruchten geconfijt en geïnfuseerd voor verwerking in brood en banket.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Ook is de schade beperkt gebleven tot deze ene hal, de rest van de confijterij en de infusieproductie is buiten schot gebleven. Dat geldt ook voor alle voorraden. Maandag aanstaande hervat Royal Steensma de reguliere productie. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Brand-bij-Royal-Steensma-2-300x225 Productie

Volgens algemeen directeur Rimmert de Jong van Royal Steensma is alleen de specialistische productie van nagedroogd fruit getroffen. Om de productie voortgang te laten vinden, heeft De Jong inmiddels contacten gelegd met bedrijven in het buitenland om het nadroogproces tijdelijk over te nemen. Het streven is volgens De Jong om de klanten er weinig tot niets van te laten merken. "Dus iedereen kan met Pasen nog steeds van zijn stol genieten, waar het geconfijt fruit een belangrijk ingrediënt voor is."

Risicospreiding

De productie van het totale productassortiment van Royal Steensma op het gebied van grondstoffen voor brood en banket is verspreid over de vier productielocaties in Nederland. Dit was een bewust keuze om de risico’s bij eventuele calamiteiten te spreiden. Die strategie werpt bij de brand bij de vestiging in Franeker nu z’n vruchten af.

Brand-bij-Royal-Steensma-5-300x225 Omvang

De totale locatie in Franeker heeft een omvang van 25.000 m2: de drooghal meet 1.000m2. Op het gebied van confijten en infuseren heeft Royal Steensma een leidende positie in de markt. De producten gaan vanuit deze locatie naar meer dan 50 landen over de gehele wereld.

Lees ook
Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid...

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...