Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

25 oktober 2022 Redactie Food Pixabay

Het mkb is met ruim 17.500 bedrijven de motor achter de West-Brabantse economie. Deze bedrijven vinden het vaak lastig mee te komen met digitale ontwikkelingen. In de coronatijd is de impact daarvan nog duidelijker geworden. In de Digiwerkplaats mkb gaan studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, Curio en BUas samen met ondernemers aan de slag. Ze helpen met vraagstukken op het gebied van online marketing en sales, data-analyse, ict en automatisering.

De Digiwerkplaats mkb West-Brabant brengt onderwijs en mkb samen. Het mkb kan laagdrempelig en kosteloos toegang krijgen tot advies en uitvoering op het gebied van online marketing en sales, data, ict en automatisering. Ze wordt hiermee weerbaarder en meer toekomstbestendig. De studenten van de onderwijsinstellingen doen relevante praktijkervaring op en komen in contact met potentiële werkgevers voor na hun studie. Hiermee wordt talent voor de regio behouden. Dat is hard nodig in deze tijd van personeelschaarste.

Mbo- en hbo-studenten staan in de startblokken om ondernemers te gaan helpen met hun digitaliseringsvraagstukken. Ondernemers met een digitaliseringsvraag kunnen zich nu melden via www.digiwerkplaatsmkb.nl om in november te starten. 

Altijd op de hoogte blijven?