Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Felchlin_1

 

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Felchlin is een hoogwaardig chocolademerk. Eind juni werd het nieuwe hoofdkantoor geopend.

Met de samenvoeging is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen. Bovendien vertegenwoordigt het nieuwe lescentrum “Condirama” het hart van de nieuwbouw.

“De geest van waaruit we handelen is het voornaamste”.  Dit citaat van Johann W. Goethe staat beton gekerfd te lezen bij de ingang van het hoofdkantoor. Deze nieuwbouw is een zeer bewuste investering in de regio. Zo zijn bijvoorbeeld hoogwaardige materialen als Zwitsers hout gebruikt en is er een beroep gedaan op regionaal vakmanschap.De bovenste verdieping van de Condirama, steekt uit en schuift over de aangrenzende productiehal. Met haar elegante silhouette verwijst het naar het imposante berglandschap.

Max Felchlin AG is ervan overtuigd hiermee een investering in de toekomst te hebben gedaan en wil hiermee een voorbeeld voor de regio zijn. De ongeveer 150 medewerkers zijn er trots op om het vervolgverhaal van dit traditiegetrouwe bedrijf, op deze nieuwe locatie, verder tot ontwikkeling te brengen.

Als niche producent, is de Zwitserse kwaliteit evenals het traditionele productieproces van uitermate grote waarde. Kwaliteit, transparantie en duurzaamheid staan bij Felchlin. Dit komt tot uiting in onder andere de directe samenwerking tussen Felchlin en de cacaoboeren ter plaatse. Vanaf het moment van planten tot aan de verwerking in fabriek. Hierdoor ontstaat sinds 1908 de beste Zwitserse edel chocolade met bevlogenheid en traditie.

Vipam is sinds 5 jaar de trotse verdeler van dit hoogwaardige chocolademerk. De leveranciers ziet een toenemende interesse en groei voor deze Edelchocoladelijn. Jaarlijks organiseren Vipam en Felchlin masterclasses met en voor klanten en prospects in Nederland. Ook nodigt Vipam met enige regelmaat relaties uit om trainingen te volgen bij Felchlin in Zwitserland. Dit onder het mom van “het zien, ervaren en er zelf mee werken is de beste overtuiging”.

Dossiers
Lees ook
Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

NeoCacao

NeoCacao

NeoCacao wordt op sociale media aangekondigd als hét boek over chocolade. De Franse versie verscheen al eerder en onlangs kwam de Engelstalige variant uit.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...